Tilbage

Bodegas Amaren Rioja Tempranillo Reserva "60" 2011 i trækasse

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Guia Proensa

94 Point

Houlberg

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Vinous

GOLD MEDAL

Mundus Vini

⭐4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Bodegas Amaren Rioja Tempranillo Reserva "60" 2011 i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"100 points." - Guía Prosensa - Guide to the Best Wines in Spain (tidl. årg.)

"MASTER LEVEL - BEST IN CATEGORY" - Rioja Masters (tidl. årg.)

En tidligere 100-point-sensation og Rioja Masters-testvinder...til den pris??  Reserva-flagskibet er klart den mørkeste og mægtigste powervin fra Amaren, så det er ikke tilfældigt, at den danske anmelder Thomas Rydberg har sammenlignet stilen med Ribera del Duero...

Det er heller ikke tilfældigt, at Amaren serveres på over 20 spanske Michelin-restauranter og hyldes som Rioja Grand Cru Classé!

Først skabte Rioja Reserva ”60” sensation, da en tidligere årgang i konkurrence med 755 spanske topvine fra 311 vinhuse opnåede perfekte 100 point i Proensas prestigiøse "Guide to the best wines in Spain" foran Ribera del Dueros største kultnavne (Bevares... Spaniens dyreste vin fik samme score men koster altså også over 5000 kr.  uden moms og afgifter!

Siden fulgte en ny maksimumscore, Master Level, da Amaren-flagskibet blev bedst af alle Reserva-vine ved Rioja Masters i Drinks Business.

Den koncentrerede supervin kan her opleves i den fantastiske årgang 2011. En af meget få vintages med Rioja-rådets absolut højeste årgangs-klassificering... ”Excellent”.  

En søns minde om moderhavet…

Efter Luis Cañas’ mors pludselige død i 1995, stiftede han vingården Bodegas Amaren som en hyldest til hende, der var ligeså dedikeret til vinmageriets ædle kunst. Og kunsten at lave vin forstår sønnen, der allerede er blevet fejret med 100 point.

Den verdensberømte producent fra Rioja får essensen af Tempranillo frem her, og koncentrationen er overvældende. Navnet på vinen er en reference til de 60 år gamle vinstokke, som druerne høstes fra, hvilket betyder ekstra meget smag og power, ekstra af alt det gode. Hele værket fuldbyrdes af den 22 måneders fadafrunding, der giver en nuanceret krydring…

Her får du en kraftfuld oplevelse foranlediget af en mindst lige så potent vin… Tempranillo på topniveau!

Smagenote

En vin, der sejler mørk og dystert rundt i glasset. Lidt efter lidt åbner vinen sig op med sin intense mørke og røde glansfrugt, tætte, små blåbær, skinnende kirsebær, brombær og fede blommer i en perfekt kombination med vanilje, mørk chokolade, kokos og tobak. Også med rustikke indslag af tjære, lakrids, læder og røg. Fadkrydningen intensiverer oplevelsen, der dog ikke er uden en vis elegance og røget mineralitet, der gør sin magt gældende i afslutningen. Powerfuld, potent og propfyldt med frugt! En Rioja, der er med på noderne, men som samtidig respekterer traditionen… Med stor wauw-effekt! Drik nu eller gem 20-25 år fra høståret.

Anmeldelser af Bodegas Amaren Rioja Tempranillo Reserva ’’60’’ 2011

96/100 Guía Prosensa 

94/100 Houlberg
"5,5 Thumbs Up. Der er sgu skrald på fra første snif … for satan det dufter godt, men klart intens og dyb frugt, masser af fad med banan- og kanelkage, en stang chokolade, vaniljefinsk lakrids og blækagtige noter. Det er sgu både sorte kirsebær, brombær, sveskemarmelade, så man kunne ret nemt tro, at der gik helt porno i den. Det gør der dog ikke, for selvom vinen har opulent og afgrundsdyb kraft, så fornemmer man alligevel en vis styring på mixerpulten. I munden overraskes man af, at vinen et meget tør, så alt bulderen og fadsødmen er pakket væk. I stedet kommer fadet her mere frem som lidt tør træ, tørt eg og det bakkes op af nogle markante, stramme og vilde tanniner, som tørt, saftløst og småvisent sætter sig i munden, hvor de viser muskler. Det giver en rank, frisk, småbitter samt vild tør vin, der har en muskuløs elegance. 94 point." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

94/100 Mad & Monopolet
"Det er hverken første eller sidste gang, at en spansk fuldblodsrødvin imponerer mig. Denne er fra Rioja og lavet på 100 % Tempranillo. I næsen har den dybe intense noter af modne kirsebær, brombær, vanilje, lakrids og et lille hint af “spidset blyant”. I munden fornemmes de mange måneder, den har fået på fad, men det er holdt i kontrol, så det ikke overstyrer den delikate smag - masser af krop, fylde og frugt. Det er helt enkelt en imponerende vin, som viser, hvad spansk vin kan." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 399,95)

94/100 Winewherever, Rasmusen Christensen
"Powerfuld og klassisk fadtung Rioja i topform. 100% Tempranillo fra gamle stokke og med 22 måneder på udelukkende franske fade. Og læg dertil knap 10 års flaskelagring. Tiden er en væsentlig faktor i Rioja, og i dette tilfælde har den heller ikke været spildt. For ud er der kommet en moden udtryksfuld vin, hvor alt har fundet sin balance. Men vi snakker stadig om en vin, der har masser af benzin tilbage i tanken. Og specielt vinens kompleksitet får den til at træde frem og vidner om en stor Rioja." 

93/100 Vinous
''Deep, saturated red. Mineral-accented aromas of red berry preserves, incense, spicecake and candied flowers show impressive energy and delineation. Sweet, seamless and pliant in the mouth, offering concentrated raspberry, boysenberry and lavender pastille flavors that deepen steadily with air. Rich but energetic as well, with velvety tannins framing an extremely long finish that leaves behind exotic spice and vanilla notes.''

Gold Medal Winner - Mundus Vini

4,3 stjerner – Vivino (231 ratings. 04/07/23)

Nyd vinen til røde bøffer, lam, vildt, kraftige tapas og gryderetter samt modne oste. Servér ved 16-18°C.

Bodegas Amaren Rioja Tempranillo Reserva ‘’60’’ 2011 er lavet på 100 % Tempranillo, der skånsomt høstes fra mere end 60 år gamle vinstokke. Druerne selekteres af flere omgange, så kun det bedste druemateriale bliver tilbage. De mange førsteklasses mikro-terroirs med en mager jordbund giver druer, der er meget små og koncentrerede, hvilket skaber den overdådige smag og fylde i topvinen. Modnet i 22 måneder på nye franske egetræsfade. Kontakten med de fine gærrester bidrager med ekstra blødhed til vinen og sørger for en perfekt integration af tanninerne, der giver vinen dens unikke gemmepotentiale. Begrænset produktion.

Om Bodegas Amaren

Ny 100 Point-producent fra Rioja!

I 1995 var Jose Luis Cañas - ejeren af det verdensberømte Rioja-hus af samme navn – i gang med at udvikle en ny Tempranillo-vin, da hans mor pludselig dør. Han beslutter herefter at grundlægge et nyt vinhus som en hyldest til moren, Ángeles, der også havde viet sit liv til familiens vingård. Bodegas Amaren har hjemme i den klassificerede sub-region Rioja Alavesa. Druerne kommer fra mikroskopiske vinmarker med gamle vinstokke, der kun yder meget små høstudbytter. I Rioja Alavesa mærker man en tydelig maritim indflydelse fra Atlanterhavet, der kun ligger 120 kilometer herfra, hvilket er med til at give vinene en vidunderlig friskhed og elegance.

Amarens imponerende portefølje af vine fordeler sig i to forskellige serier. ”Los pilares de Amaren” indeholder både en fadgæret hvidvin på Viura og tre rødvine, der skabes på de tre Rioja-favoritter; Tempranillo, Garnacha og Graciano. Vinene sammensættes af druer fra svimlende 815 parceller, der er beplantede med gamle vinstokke på mellem 60 og +100 år! Hos Amaren kombineres det moderne og traditionelle i vinfremstillingen, forstået på den måde, at man ikke nødvendigvis vil gøre brug af de præ-definerede ”Crianza” og ”Reserva”-betegnelser. Det er terroiret og frugten, der skal have plads til at skinne, så hver årgang behandles unikt på den måde winemakeren finder mest optimal. 

Amaren fremstiller også en flagskibsserie med fire enkeltmarksvine under navnet ”Las Fincas de Amaren” – ”Amarens gårde”. 4 unikke kultvine fra højtliggende terroirs i Rioja Alavesa, der leveres i nummererede flasker. Her taler vi en produktion på helt ned omkring et par tusind flasker pr. årgang. Den absolutte topvin ”Chelus” høstede i 2019 de perfekte 100 points hos Vivirelvino, der kaldte vinen for ”Revelation of the year”. En helt enestående bedrift og et bevis på, at Bodegas Amaren hører til blandt Riojas bedste producenter.

Passer godt til

Tapas

Grill

Grøntsager

Okse

Vildt

Lam

Ost

Servering 16-18°C
Gemme potentiale 20-25 år fra høståret
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Guia Proensa

94 Point

Houlberg

94 Point

Mad og Monopolet

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Vinous

GOLD MEDAL

Mundus Vini

⭐4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter