
Beyra Vinhos de Altitude Branco 2024
Forholdet mellem pris og anmeldelser siger vist alt? Er du vild med Sancerre & New Zealand Sauvignon Blanc, så leverer superkøbet Beyra Branco fra det portugisiske højland et af verdens bedste alternativer!
Siden den hvide Beyra opnåede vanvittige 96 point af Decanter ved blindsmagning, har både internationale og hjemlige anmeldere stået i kø for at hylde hvidvinens exceptionelle value-for-money... HELT i særklasse til prisen!
2024 forener 50 % Gouveio (identisk med den spanske topdrue Godello) med 30 % Siria og 20 % Fonte Cal. Resultatet er en dugfrisk og mineralsprød Sauvignon Blanc look-alike, hvor hemmeligheden skal findes i Ruis højtbeliggende vinmarker i Beira Interior.
De store temperaturudsving mellem dag og nat bidrager til en uforlignelig friskhed og aromatisk finesse som du normalt skal betale langt flere penge for at opnå. Topanbefaling!
...
Nyd den som aperitif – eller til lette tapas, fisk og skaldyr, sushi samt sprøde salater. Servér ved 8-10°C.
Hvordan smager Beyra Vinhos de Altitude Branco 2024?
Beyra Branco 2024 præsenterer sig dugfrisk og krystalren med limegrønne glimt… Fra glasset stiger duften af sommerhygge på terrassen! Saltet grapefrugt, hvide blomster, nyslået græs og sprøde stikkelsbær møder Godello-druens fornemme nuancer af saftig fersken og våde sten... I munden let, sprød og ufatteligt læskende! Den intense og vedvarende charmefrugt harmonerer perfekt med vinens elegante og mineralske friskhed. Forlad trygt de dyre mærkevare-områder og overlad dig til en af Portugals bedste vinmagere… Hold nu op, hvor får man meget hvidvin for pengene her! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagenoter
Fersken
Grapefrugt
Græs
Stikkelsbær
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Beyra Vinhos de Altitude Branco 2024 passer godt til...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener