Beyra Reserva Quartz Branco 2024

Beyra Reserva Quartz Branco 2024
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 points. Marked, fresh and mineral aroma…” – Verema (tidl. årg.)
”93 point. Man bliver slået af en dejlig friskhed i munden, og den kan have visse ligheder med en Sauvignon Blanc eller en nordspansk Verdejo” – Flaskehalsen (tidl. årg.)
”92 points. Rose petal, white peach, nectarine and melon…” – Decanter (tidl. årg.)
”90-93 point. Klar, mineralsk med masser af spræl i" – Houlberg (tidl. årg.)
"91 point. Det er en vin for dig, der holder af de helt friske, sprøde og mineralske vine" - Mad & Monopolet (tidl. årg.)
“90 points. “…seems like one of the best ever in the brand and something well positioned to age. It's a great bargain” - Robert Parker
"90 points. Subtle cream to the white pears and a touch of coriander..." - James Suckling
"90 points. An almost shocking freshness.” – Wine Enthusiast (tidl. årg.)
Hvem skulle have troet, at man langt oppe i Beira Interiors højland kunne lave så sprød og elegance hvidvin, så det smager af hundedyr Sancerre? Det er ikke desto mindre, hvad Rui Madeira gør og hvis man har den mindste tvivl om kvaliteten kan man bare læne sig op af de store anmelderkanoner som Robert Parker, James Suckling og Wine Enthusiast – sidstnævnte har i øvrigt 4 gange udråbt vinen til et ”Best Buy”.
Som anmelder efter anmelder påpeger, er Beyra Quartz så forrygende frisk og vibrerende mineralsk, at man nok ikke umiddelbart forbinder stilen med Portugal.
Hemmeligheden er et ekstra køligt terroir 700 meter oppe i Beira Interiors højland. Her har de fire spændende portugisiske druespecialteter, Fonte Cal, Gouveio, Síria og Verdelho, rødderne dybt begravet i den rene granitjord med et højt indhold af kvarts. Deraf vinnavnet Quartz.
Reserva hentyder til 5 måneders lagring i ståltanke, hvor kontakten med de fine gærrester føjer en let cremet tekstur samt ekstra smagskompleksitet til den sprøde og mineralske hvidvin.
Da den kendte californiske Master of Wine, Bob Paulinski, for nyligt besøger Beyra, lægger han ikke skjul på sin begejstring over vinkvaliteten…
”Beyra ranks of one of my all-time favorite winery visits. Uber quality minded, high altitude vineyards, old vines, very low yields, no irrigation… If you can find these – definitely pick them up!” – Bob Paulinsky, MW
Smagenote
Beyra Quartz Reserva 2024 præsenterer sig krystalklar i glasset med et friskt citrusgrønt skær… Næsen emmer af rygende flint og salt citrusmineraltet med strejf af æble, grapefrugt og lidt honnning. På tungen først smooth og honningblød, så knitrende mineralsk og mundrensende citrusfrisk. Her er det virkelig lykkedes stjernevinmageren Rui Madeira at ramme en perfekt balanceret hvidvin, som fungerer lige eminent til hygge og mad! Et perfekt alternativ til Sancerre! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Beyra Reserva Quartz Branco 2024
Tidligere årgange
93/100 Verema
”Lemon yellow with soft green hues, bright and clean. It is a wine that stands out on the nose grapefruit and ripe citrus on a mineral background that when shaking the glass takes center stage. Marked, fresh and mineral aroma, elements that we later notice when tasting the wine. In the mouth we highlight the vibrant acidity of the wine, it makes you salivate and want to taste the wine again. Soft, round sensations, with a good mineral aftertaste in the mouth with a vegetal touch and soft-honey sweetness, but minerality always predominating.”
93/100 Flaskehalsen
"For sådan nogen som mig er det altid en ekstra fornøjelse, når en hvidvin formår at imponere i sin reneste og mest ærlige form. Dette blend af Fonte Cal og Siria-druer har en enormt flot aroma og en fin lethed i kuløren. Man bliver slået af en dejlig friskhed i munden, og den kan have visse ligheder med en Sauvignon Blanc eller en nordspansk Verdejo. Her er en god portion citrus, noter af æbler og en vidunderligt ren og naturlig stil. Man fornemmer tydeligt, at det er den rene vare, der er lagret på stålfade, og som har bevaret friskheden og ægtheden. Det er superlækkert."
92/100 Decanter
"Rose petal, white peach, nectarine and melon aromatics. The palate has stone fruit notes and hints of herbaceousness. Persistent finish.."
90-93/100 Houlberg
"5 Thumbs Up. Duftmæssigt er det en rigtig blød og venlig vin, som har en rund frugt med pærer, grønne æbler, lemon, en smule citrus, en meget behagelig frugt, lidt stearinlys, rå champignon, honning og bestemt en smule til den neutrale side ... så det er ren overflade. For i munden viser vinen virkelig sin sjæl, som er kold, syrerig, klar, mineralsk med masser af spræl i. Der er både citroner, melon, grape og andre citrusfrugter, en salte mineralitet ... i så store mængder, at folk med mavesår skal holde snitterne fra den. Den er så frisk samt syrlig, at den skriger på mad ... gi' den fisk, rejer ... et eller andet." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)
91/100 Mad & Monopolet
"Denne hvidvin er lavet på et blend af Fonte Cal og Siria, som giver en spændende og livlig hvidvin. Det er en vin for dig, der holder af de helt friske, sprøde og mineralske vine, som fremstår hele rene og klare i udtrykker, det er nemlig, hvad denne Beyra Reserva Quartz Branco gør. I næsen har den noter af citrus, grapefrugt, sprøde grønne æbler og vindruekerner. I munden er den helt ren og frisk i udtrykket kun med en afdæmpet sødme, som træder i baggrunden for syre og mineralitet. Det er en interessant og spændende vin, som kunne gå ret godt til østers." (vurderet ved kr. 129,95)
90/100 Robert Parker
The 2021 Branco Beyra Reserva Quartz is a field blend with roughly 50% Fonte Cal, 30% Síria and 10% each of Verdelho and Gouveio, unoaked, dry and coming in at 13.3% alcohol. Much of the difference between this and the regular Beyra is the terroir. This is all granitic, while the regular Beyra has mixed soils. Coating the palate well, this is sharp, energetic and intense. Of course, it is very young, but it also seems like one of the best ever in the brand and something well positioned to age. The winery doesn't have a lot of track record (going back only to 2010 in this appellation), but this seems well built. The fine acidic core of this wine beautifully supports the fruit without being shrill. It's a great bargain.
90/100 James Suckling
"A simple but mineral and acid-driven white with tangy flavors. Subtle cream to the white pears and a touch of coriander. Saline and sharp with some white blossoms in the finish."
Gold Medal Winner - Asia Wine Trophy
90/100 Wine Enthusiast
“Síria and Fonte Cal, grapes local to the high altitude vineyards of Beira Interior, produce a crisp wine that's tightly textured and packed with young acidity and sliced green apple flavors. A squeeze of lime gives the wine an almost shocking freshness.”
90/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"I næsen føles den moden og lidt tung, men i munden tager den revance med en hård kantet syre, til modspil mod den citrusdominerede frugt og fine blomsternoter. En vin der både besidder friskhed og fyldighed." (vurderet ved kr. 129,95)
90/100 Ekstra Bladet
"Fra marker tæt på den spanske grænse. Blomstret næse og meget aromatisk vin med masser af fersken, abrikos og blomster i smagen. Flot balance og især syren står flot. Sprød afslutning."
17/20 Revista de Vinhos
"Yellow. Clear citrus notes, floral and wet granite, combined with apple aromas. In the mouth it is dry, very lively and crunchy, super fresh and mineral, prolonged and delicious."
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, salaater, marinerede grillede grøntsager og friske oste. Servér ved 8-10°C
Beyra Reserva Quartz Branco er i 2024 lavet på et blend af 40% Fonte Cal, 25% Gouveio, 20% Síria og 15% Verdelho, som winemaker Rui Roboredo Madeira håndplukker i 700 meters højde fra rene granitmarker indeholdende årer af kvarts. De hele drueklaser presses nænsomt for at frigive den mest delikate druemost, derer spontangærer med terroirets egen gær. Fermenteringen sker med frugtbevarende temperaturstyring ved 16-17°C, inden hvidvinen modner yderligere 5 måneder i kontakt med de fine gærrester.
Om Beyra
”Beyra ranks of one of my all-time favorite winery visits. Uber quality minded, high altitude vineyards, old vines, very low yields, no irrigation… If you can find these – definitely pick them up!” – Bob Paulinsky, MW
Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.