





Beyra Reserva Quartz Branco 2023
Sprød som Sancerre! Som anmelder efter anmelder påpeger, er Beyra Quartz så forrygende frisk og vibrerende mineralsk, at man nok ikke umiddelbart forbinder stilen med Portugal.
Hemmeligheden er et ekstra køligt terroir 700 meter oppe i Beira Interiors højland. Her har de fire spændende portugisiske druespecialteter, Fonte Cal, Gouveio, Síria og Verdelho, rødderne dybt begravet i den rene granitjord med et højt indhold af kvarts. Deraf vinnavnet Quartz.
Reserva hentyder til 5 måneders lagring i ståltanke, hvor kontakten med de fine gærrester føjer en let cremet tekstur samt ekstra smagskompleksitet til den sprøde og mineralske hvidvin.
Da den kendte californiske Master of Wine, Bob Paulinski, for nyligt besøger Beyra, lægger han ikke skjul på sin begejstring over vinkvaliteten…
Her er det virkelig lykkedes stjernevinmageren Rui Madeira at ramme en perfekt balanceret hvidvin, som fungerer lige eminent til hygge og mad! Et perfekt alternativ til Sancerre! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
...
Nyd den som aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, salaater, marinerede grillede grøntsager og friske oste. Servér ved 8-10°C
Hvordan smager Beyra Reserva Quartz Branco 2023?
Beyra Quartz Reserva 2023 præsenterer sig krystalklar i glasset med et friskt citrusgrønt skær… Næsen emmer af rygende flint og salt citrusmineraltet med strejf af æble, grapefrugt og lidt honnning. På tungen først smooth og honningblød, så knitrende mineralsk og mundrensende citrusfrisk.
Smagenoter
Fersken
Flintesten
Grapefrugt
Honning
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Beyra Reserva Quartz Branco 2023 passer godt til...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.