Barnett Vineyards Spring Mountain Cabernet Sauvignon 2017
Barnett Vineyards Spring Mountain Cabernet Sauvignon 2017
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"94-97 point. Vild smuk vin ... totalt duperet..." - Houlberg
"96 point. "Jeg har tidligere drukket Dominus og Opus One og denne minder mig om de store sværvægtere fra Napa Valley" - Mad & Monopolet
"95 point. Tætpakket med solbær, cedertræ, læder, espresso og bitter mørk chokolade." - WineWherever
Denne Napa Valley-kultvin var for nylig på Decanters liste over årets største vine... og er i poweråret 2017 et brølende natsort, knitrende mineralsk og luksuriøst fadlagret monster af en Cabernet:
”One of the darkest we’ve made”... fortæller winemaker David Tate, der har lært at lave verdensklassevin hos legenden og læremesteren Paul Draper (Ridge Monte Bello).
2000 fod oppe på Spring Mountain er terrænet, sollyset og temperaturudsvingene så ekstreme, at druerne kun bliver halvt så store som nede i dalen! Til gengæld mætter drueskindet denne bjerg-cabernet med SÅ meget farve, power og bøfglade tanniner...
I glasset som en Pauillac Cru Classé på steroider -der målt i muskler og velsmag ikke viger en tomme mod Napa-konkurrenter til flere tusinde kroner flasken!
Smagenote
Natsort og dyster med flot purpur kant i glasset... I næsen pakket med viol, fuldmodne solbær, blåbær, mynte, cedertræ, mokka og mørk chokolade. Smagen er smooth og fyldig med en kolossal rigdom af modne bær, som folder sig ud lag for lag på tungen. Eftersmagen er enorm og munder ud i en finish med noter af krydderier og mørk chokolade. Selvom vinen er meget rig og koncentreret afbalanceres den af en perfekt frikhed, så helhedsindtrykket bliver elegant og harmonisk. Bødvenlige tanniner i finalen. Storslået! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Nyd den af rummelige glas som ledsager til det bedste oksekød, lam, dyrevildt eller kraftigt fjerkræ. Servér ved 16-18°C
Anmeldelser af Cabernet Sauvignon Spring Mountain District 2017
94-97/100 Houlberg
"6 Thumbs Up. Jesus Christ for en lækker duft ... dyb, mørk frugt, blæk, tjære, gærede bær, dyb lakrids, tør engelsk lakrids, sød tobak, frugt med solbær, brombær, hindbær, blåbær ... lidt marmelade og endda lidt cigarkasser, våde fade, vanilje, kakao, kanel og chokolade ... og selvfølgelig meget bordeauxagtig. Smagen er vild og blodig, intens, rank, virkelig tør, meget ren og klar frugt og står bare så skarp. Smagen er på en eller anden måde frodig, rig og smuk med faste tanniner, mens syren er fast og afbalanceret. Der er hindbær, blåbær, solbær, kaffe, kakao ... kalkede mineraler, vild smuk vin ... totalt duperet. Klart 6 fingre med pil op."
96/100 Mad & Monopolet
"Jeg har tidligere drukket Dominus og Opus One og denne minder mig om de store sværvægtere fra Napa Valley... Den har nemlig ”Bordeaux-stilen” men i nye klæder. I næsen har den dybe noter af mørke bær, tobak, anis og et fint af timian, som skaber en friskhed der holder de dybe noter i balance. I munden er den som en muskuløs balletdanser – elegant og kraftfuld. Det hele sluttes perfekt af med en blid syre og helt silkebløde taniner. Vinen fik mig til at huske, hvorfor det var, at jeg drak så meget vin fra Napa Valley for nogle år siden."
95/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Flot Bordeaux blend fra højtliggende vinmarker i Napa. Den er tætpakket med solbær, cedertræ, læder, espresso og bitter mørk chokolade. Taninnerne er kraftfulde og lige til at tygge i. En kraftig og struktureret syre holder den flot opløftet hen mod en lang og kompleks afslutning. En vin der vil udvikle sig positivt over de næste 10-20 år."
92/100 Vinbladet
"Tæt duft, mørke solbær, mørk lakrids, chokolade, fine nuancer fra fad dækket af moden frugt. Rank, markeret tannin, fyldig med en lang eftersmag med mørke bær, stadig med bevaret friskhed. 92"
Vinen er fremstillet på 80% Cabernet Sauvignon, 13% Petit Verdot, 4% Merlot og 3% Cabernet Franc, der høstes fra topmarker i Napa Valleys bjergappellation Spring Mountain District. Jordbunden her er stenet og mager, og tvinger vinstokkene til at yde deres bedste. Vinen vinificeres nænsomt og køligt, og den modner 18 måneder på kostbare franske barrique-fade (70% nye).
Om Barnett Vineyards
Efter hyppige weekendbesøg til Napa Valley købte Fiona og Hal Barrett i 1983 en vingård på toppen af Spring Mountain. Den daglige drift af parrets 16 hektar store vingård er i trygge hænder hos winemaker David Tate. Gennem 5 års forudgående mesterlære hos Paul Draper (Ridge Vineyards, Santa Cruz Mountains) har David lært kunsten at skabe terroirtypiske vine i verdensklasse. Barnett Vineyards’ egne marker på toppen af Spring Mountain er som skabt til Cabernet Sauvignon og Merlot. De stejle vinmarker byder på optimal dræning og soleksponering, så udbyttet holdes lavt og druekvaliteten i top. Samtidig betyder de høje temperaturudsving på bjerget, at druemodningen forlænges og frugtens friskhed bevares. Efter omhyggelig vinificering lagrer vinene på de fineste franske egetræsfade. Som ratings op til 98+ fra Robert Parker bevidner, hører Barnett Vineyards til i feltet af verdens bedste Cabernet-producenter! Pinot Noir og Chardonnay baseres på druer fra køligere top-terroirs i Sonoma.