
Barnett Vineyards Rattlesnake Cabernet Sauvignon 2016
For få år siden imponerede Rattlesnake i 2013 årgangen med 98+ point fra Robert Parker. 2016 er en lige så vild årgang, der blåstemples som "Extraordinary" (98/100) i Parkers Vintage Chart.
Barnett Vineyards’ flagskib Rattlesnake er ikke uden grund en fænomenal Cabernet Sauvignon. Winemaker David Tate har haft Californiens bedste læremester. I hele 5 år arbejdede David som assisterende winemaker for Paul Draper, legenden bag kultvinen Ridge Monte Bello.
I november 2019 blev samme Rattlesnake 2016 udvalgt til TOP 5, da Napa Valley Vintners Tasting Panel blindsmagte sig igennem 30 af Napa Valleys bedste "Mountain Cabernets".
Nyd den til det fineste oksekød, lam, vildtkød eller barbeque. Servér ved 16-18°C.
Ægteparret Fiona og Hal Barnett forelskede sig i Napa Valley og købte i 1983 en 16 hektar stor vingård på toppen af Spring Mountain. Som aktive ejere er Fiona og Hal stadig involveret i vingården, men de seneste 12 år har vinfremstillingen og den daglige ledelse været i hænderne på ønologen David Tate.
Før David sluttede sig til Barnett Vineyards, arbejdede han 5 år som assisterende winemaker for Paul Draper hos Ridge Vineyards i Santa Cruz Mountains. Paul Draper – legenden bag kultvinen Ridge Monte Bello – lærte David nødvendigheden af 100% dedikation og kvalitetsbevidsthed, hvis man vil fremstille terroirtypiske vine i verdensklasse.
Davids passion for vin har bragt ham verden rundt. Han har fremstillet vin i Barossa Valley, Provence og New Zealand – og har besøgt alle klodens klassiske vinregioner. David er universitetsuddannet med æresgrad i ønologi og vitikultur, og han underviser i sin fritid for Wine and Spirits Education Trust.
Alle vine fra Barnett Vineyards er kommer enten fra egne marker, eller fra udvalgte enkeltmarker uden for Spring Mountain. Det betyder, at de enkelte vine er tæt forbundet med sine forskellige voksesteder. Barnett Vineyards egne marker på toppen af Spring Mountain består af hovedsageligt at stejle, terrasserede vinmarker med en stigning på 30° eller mere. Her slår ingen mekaniske hjælpemidler til, så disse marker er dyrket 100% manuelt fra knopskydning til høst.
Hvordan smager Barnett Vineyards Rattlesnake Cabernet Sauvignon 2016?
Mørk og tæt, næsten sort i glasset. Spandevis af cassis og modne brombær i næsen, der samtidig fortryller med mentol, cedertræ og kakao samt lette strejf af vulkansk mineralitet. I munden er vinen på en gang silkeblød og opulent. Smagen begynder med stor mørk bærfrugt og koncentrerede kakaonoter. Så en myriade af krydderier. Tanninerne perfekt matchet til friskheden og den fyldige tekstur. En lang solbærfinish afslutter en grandiøs rødvinsoplevelse. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener