Barnett Vineyards Pinot Noir, Tina Marie Vineyard
Barnett Vineyards Pinot Noir, Tina Marie Vineyard
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Green Valley, den køligste subzone i Russian River Valley, er i dag blevet synonym med ”outstanding” Pinot Noir. Tina Marie Vineyard hører til blandt de mest estimerede enkeltmarker, ikke bare i Green Valley, men i hele Sonoma County.
Et helt enestående terroir, hvor tågebanker fra Stillehavet samvirker med en sand- og kalkholdig jordbund om at avle Pinot Noir-druer med både generøs frugtcharme og kølig mineralsk elegance. En californisk Pinot i ren verdensklasse!
Smagenote
Smuk rubinrød farve. Næsen er klassisk californisk Pinot Noir med vidunderlig intens duft af friske roser, vilde jordbær, mørke kirsebær og blåbær. Mineralske hints af skovbund og flint. Colanødder, kanel, kaffe og lidt røg fra fadet. I munden koncentreret med eksotisk krydret frugt og livlig, underliggende friskhed. Lækker finish med elegante hints af teblade og silkebløde tanniner. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Barnett Vineyards Pinot Noir Tina Marie Vineyard 2017
90/100 Wine Spectator
“Touches of elegance accent the crushed stone, dried raspberry and cherry tart flavors, with rose petal and violet hints. The minerally finish is fresh, focused and fine-tuned."
Nyd den gerne til grillet laks eller tun, andebryst, BBQ kylling, fuglevildt og svampe. Servér ved 16-17°C
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir fra appellationen Green Valley of Russian River Valley AVA, som er en af de køligste zoner i Sonoma County. Tåge fra Stillehavet trækker op i Green Valley gennem vindkorridoren Petaluma Gap. Det giver en mere gradvis druemodning og – i sidste ende – Pinot Noir med større friskhed og aromatisk finesse.
Druerne høstes fra tre parceller på enkeltmarken Tina Marie, der med sin kalkholdige jordbund og sin kystnære beliggenhed (blot 12 km fra Stillehavet) passer perfekt til Pinot Noir. For at højne kompleksiteten er vinen baseret på tre udvalgte Pinot-kloner, hhv. nr. 115 (45%), nr. 667 (30%) og nr. 777 (25%).
Efter 5 dages koldmaceration er spontangærer mosten for maksimal kompleksitet. Gæringen afsluttes ved tilsætning af den burgundiske gærstamme RC212. 8 dages overpumpninger af mosten giver skånsomt udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Vinen modner 10 mdr. på franske egetræsfade, heraf 50% nye. Winemaker: David Tate.
Ægteparret Fiona og Hal Barnett forelskede sig i Napa Valley og købte i 1983 en 16 hektar stor vingård på toppen af Spring Mountain. Som aktive ejere er Fiona og Hal stadig involveret i vingården, men de seneste 12 år har vinfremstillingen og den daglige ledelse været i hænderne på ønologen David Tate.
Før David sluttede sig til Barnett Vineyards, arbejdede han 5 år som assisterende winemaker for Paul Draper hos Ridge Vineyards i Santa Cruz Mountains. Paul Draper – legenden bag kultvinen Ridge Monte Bello – lærte David nødvendigheden af 100% dedikation og kvalitetsbevidsthed, hvis man vil fremstille terroirtypiske vine i verdensklasse.
Davids passion for vin har bragt ham verden rundt. Han har fremstillet vin i Barossa Valley, Provence og New Zealand – og har besøgt alle klodens klassiske vinregioner. David er universitetsuddannet med æresgrad i ønologi og vitikultur, og han underviser i sin fritid for Wine and Spirits Education Trust.
Alle vine fra Barnett Vineyards kommer enten fra egne marker, eller fra udvalgte enkeltmarker uden for Spring Mountain. Det betyder, at hver enkelt vin er tæt forbundet med sit særlige voksested. Barnett Vineyards egne marker på toppen af Spring Mountain består af hovedsageligt at stejle, terrasserede vinmarker med en stigning på 30° eller mere. Her slår ingen mekaniske hjælpemidler til, så disse marker er dyrket 100% manuelt fra knopskydning til høst.