
Barnett Vineyards Chardonnay, Sangiacomo Vineyard
Californisk Chardonnay i topklasse. 2017 var på mange måder et varmt år, men tåge fra San Pablo Bay forlængede druemodningen i Carneros. Derfor er vinen ikke bare fed, fyldig og koncentreret, men samtidig smukt balanceret med betydelig friskhed og finesse i behold.
Vinen er skabt af Barnett Vineyards' winemaker, David Tate, der har stået 5 år i lære hos troldmanden Paul Draper. Legenden bag kultvinen Ridge Monte Bello...
Nyd den til hygge, grillede fisk og skaldyr, kylling, lyst kød og samt cremede oste. Servér ved 10-13°C.
Ægteparret Fiona og Hal Barnett forelskede sig i Napa Valley og købte i 1983 en 16 hektar stor vingård på toppen af Spring Mountain. Som aktive ejere er Fiona og Hal stadig involveret i vingården, men de seneste 12 år har vinfremstillingen og den daglige ledelse været i hænderne på ønologen David Tate.
Før David sluttede sig til Barnett Vineyards, arbejdede han 5 år som assisterende winemaker for Paul Draper hos Ridge Vineyards i Santa Cruz Mountains. Paul Draper – legenden bag kultvinen Ridge Monte Bello – lærte David nødvendigheden af 100% dedikation og kvalitetsbevidsthed, hvis man vil fremstille terroirtypiske vine i verdensklasse.
Davids passion for vin har bragt ham verden rundt. Han har fremstillet vin i Barossa Valley, Provence og New Zealand – og har besøgt alle klodens klassiske vinregioner. David er universitetsuddannet med æresgrad i ønologi og vitikultur, og han underviser i sin fritid for Wine and Spirits Education Trust.
Alle vine fra Barnett Vineyards kommer enten fra egne marker, eller fra udvalgte enkeltmarker uden for Spring Mountain. Det betyder, at hver enkelt vin er tæt forbundet med sit særlige voksested. Barnett Vineyards egne marker på toppen af Spring Mountain består af hovedsageligt at stejle, terrasserede vinmarker med en stigning på 30° eller mere. Her slår ingen mekaniske hjælpemidler til, så disse marker er dyrket 100% manuelt fra knopskydning til høst.
Hvordan smager Barnett Vineyards Chardonnay, Sangiacomo Vineyard?
Brilliant gylden. Næsen byder på livlig duft af pære, hvid fersken, bivoks og lavendel. Underliggende hints af popcorn, smør og enebær. I munden vidunderligt rig og cremet med klassiske noter af pære, honningmelon og vanilje. Fedme og friskhed i flot balance. Lækker, koncentreret finish med strejf af røg, creme brulée, citrus og saltet mineralitet.
Barnett Vineyards Chardonnay, Sangiacomo Vineyard passer godt til...
Hvordan er Barnett Vineyards Chardonnay, Sangiacomo Vineyard fremstillet?
Hvidvinen er fremstillet på 100% Chardonnay fra familien Sangiacomos legendariske vinmarker i Carneros, Sonoma. Druerne stammer fra tre forskellige parceller: 35% South Sonoma, 35% Vella, 30% Catarina.
Mosten er gæret på egetræsfade, og 31% af vinen har efterfølgende gennemgået den blødgørende malolatiske gæring. Vinen modner 10 mdr. med bærmekontakt (”Sur Lie”) i 20% nye og 80% brugte franske egetræsfade. Winemaker: David Tate.
Druer
ChardonnayVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage