



Axel Pauly Riesling trocken Tres Naris Mosel 2022
Mosel-vinen der løftede James Sucklings livsglæde er tilbage… Tres Naris fra de stejle skråninger i verdensberømte Lieser!
Og 2022 lever mere end op til sine forfriskende forgængere. Man må bøje sig og give Parker ret… Årgang for årgang bliver Axel Pauly ved at skærpe kvaliteten af sine Riesling-hvidvine fra topmarker i hjertet af Mosel.
Tres Naris betyder "tre næser" på latin. Vinens etiket forestiller Mosels dramatiske vinmarker, men drejer du flasken, ser du i stedet tre næser i profil: Axels Paulys bedstefar, far og Axel selv... En Mosel-familie med næse for Riesling!
Resultatet er en frugtlækker, mineralsk og ekstremt læskende Mosel Riesling, der samtidig holder sig i den relativt tør ende af spektret… Kan livsglæde hældes på flaske, smager du resultatet her. Et absolut topkøb!
.....
Nyd den som en rank og mundrensende aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, asiatiske retter, lette tapas, salat og milde oste. Server ved 6-10°C
Hvordan smager Axel Pauly Riesling trocken Tres Naris Mosel 2022?
Ved ophældningen ren og vibrerende med et ungt citrusgrønt skær… Næsen er herlig frugtig med delikat duft af liflige forårsblomster, saltet grape, stikkelsbær og sprøde grønne æbler, som efter et par slyngture i glasset giver plads til hvid fersken, lidt mango samt terroirtypiske nuancer af våd skifer… Tres Naris 2022 danser sprød og relativt tør på tungen, hvor årgangens ekspressive frugt balancerer smukt med Riesling-friskheden og den klassiske Mosel-mineralitet. En til prisen virkelig imponerende hvidvin - der står flot alene glasset og samtidig egner sig fortrinligt til mad... Drik nu, eller gem 5-10 år fra høståret.
Axel Pauly Riesling trocken Tres Naris Mosel 2022 passer godt til...
Om Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker
“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot
Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…
Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.
Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.
Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.
Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!
Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...
Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.
Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.
Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.
Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd. Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold