Tilbage

Tyskland

Axel Pauly Riesling trocken Helden Mosel 2022

1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
139,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Falstaff
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Axel Pauly Riesling trocken Helden Mosel 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”95 points. A very sophisticated and elegant dry Mosel” – James Suckling (årg. 2019)
"93-94 point.
Masser af mineraler, flint, bjergarter..." – Houlberg (årg. 2019)
"92 point. Intense with ripe apricot, Vineyard peach and passion fruit" - Falstaff
”92 points. Clear, fresh and pure…” – Robert Parker (årg. 2019)

“All signs point to a crop of 2022s with perfect acidity levels and striking aromatics.” – VDP. Vintage Review

Ventetiden er ovre… Nu kan du igen købe prisdumpet ”Grand Cru Riesling” i forklædning!

Den tyske Mosel-komet Axel Pauly laver denne vin fra sin stelje "Grand Cru"-enkeltmark Lieserer Niederberg-Helden. Men da han allerede har en topvin fra denne mark i sortimentet, vælger han at fjerne "GG"-betegnelsen fra etiketten og bevidst sænke prisen.

"Selling expensive wines is not easy. So all producers have to diverse their portfolio," lyder forklaringen fra vinhuset. 

Tror du, en Porsche bliver langsommere af at logoet pilles af? Nej, vel? Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at tidligere årgange er topratet af både Robert Parker og James Suckling med helt op til 95 point!

Det er muligt, at der findes en bedre tør tysk Riesling i prisklassen – men så har vi ikke smagt den! Kvaliteten er himmelråbende høj i årgang 2022, der føjer ny aktualitet til Robert Parkers konstatering:

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile”

Smagenote

Riesling Helden trocken 2022 glimter ren og klar i glasset med et ungt citrusgrønt skær.... Næsen lover imponerende stor Mosel Riesling med sin koncentrerede og smukt nuancerede duft af nyplukkede roser, jasmin , grønne æbler, saltet grape, flint, våd skifer, hvid fersken, ananas og mango… Fra første slurk bekræftes niveauet og årgangens fremtrædende frugtfylde, der charmerer uden at give køl på sin Mosel-klassiske friskhed og tungedansende mineralitet. Afslutningsvis tager Axel Pauly stikket hjem med stor længde, imponerende nuancerigdom og renhed i eftersmagen… Hold nu kaje for en Mosel trocken! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Axel Pauly Riesling trocken Helden Mosel 2022

92/100 Falstaff
"The color is golden yellow, intense with ripe apricot, Vineyard peach and passion fruit. Good, extract-based substance on the palate with sweet, ripe fruit, highlighted by lively acidity and underpinned by slatey minerals. Long, young and talented"

....

Tidligere årgange:

95/100 James Suckling (årg. 2019)
”A very sophisticated and elegant dry Mosel that cries out for the finest lobster, langoustine or crab dishes! I love the way that, despite the concentration, this is gentle and silky, wafting over your palate almost effortlessly.
Very long, precise mineral finish.”

93-94/100 Houlberg (årg. 2019)
"5,5 Thumbs Up: I næsen er der en halv haveslange … eller i hvert fald lidt svag petroleum, bare helt forsigtigt. Men ellers er det en mineralsk, ren og stenet, flintet næse og har denne inderlighed, som man ganske ofte finder i god Riesling. Der er blomster, gule æbler og fersken, måske lidt melon, citroner, lemon, timian og grønne urter. Smagsmæssigt har vinen en god syre, citroner, grønne og småsure æbler, syren endda ganske streng, barsk og ufølsom. Den er en frisk, frejdig og sprød Riesling, masser af mineraler, flint, bjergarter og så denne livlige syre. Det er lige før at man ikke tror, at det er Mosel, for der er ikke megen sødme. Det er spidst, køligt og det er sgu lige før, at det knaser i munden.
Mums og av."

92/100 Robert Parker (årg. 2019)
“The 2019 Helden Riesling is clear, fresh and pure on the floral, flinty and nicely yeasty bouquet. Intensely fruity, juicy and salty-piquant on the palate, this is a well-concentrated, crunchy and positively astringent Riesling with a stimulating finish.”

92/100 Falstaff (årg. 2020)
"Light golden yellow. Apricot, elderflower and apple in the Nose, slate in the midday sun, herbs. Shows juice, yellow Fruit and strength on the palate in a clearly defined format. Finely chiselled acid flowing on the body, mineral tinted, still young, will grow"

Nyd den til delikate fiskeretter, sushi, lette asiastiske serveringer, cremede pastaretter og oste. Server ved 8-10°C

Helden Riesling trocken er fremstillet på 100% Riesling, som Axel Pauly håndhøster fra de bedste parceller på "Grand Cru"-topmarken Lieserer Niederberg-Helden, hvis op til 75% stejle og sydvendte skråning er begunstiget med en jordbund af blå og grå skifer. Udbyttet var 25% lavere end i 2018, men til gengæld er årgang 2019 begunstiget med en exceptionel høj druekvalitet!

Vinen koldmacererer først  i hele 24-48 timer, inden spontangæring på ståltank med vinmarkens naturligt forekommende gærstammer. Vinen gærer og modner på ståltank, hvor ugentlige omrøringer af gærresterne (batonnage, som i Bourgogne) vinen ekstra kompleksitet og en lækker cremet tekstur.

Restsukker: 5,2 g/l (tør til halvtør)
Syreindhold: 6,0 g/l
Alkohol: 12,5 %

Om Weingut Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot

Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…

Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.

Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.

Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.

Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!

Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...

Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv. 

Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.

Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd.  Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.

I kælderen lader Axel den kølige druemost trække aromaer fra drueskallerne inden gæringen, der foregår på ståltank med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer. Senere tilsætter Axel kulturgær for at afslutte gæringsprocessen på kontrolleret vis. Vinen modner i 8-10 måneder på gærresterne, som føjer en cremet tekstur og mineralsk kompleksitet til de færdige vine...

“I want to make puristic, mineral wines, that encourage you to drink them.” – Axel Pauly

Årgang 2022
Servering 8-10°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
199,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
139,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Falstaff
Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter