



Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel 2022
Tørken er slut… Nu er Paulys totalt udsolgte Parker-yndling og Bernkastel-bestseller endelig tilbage!
Unge Axel Pauly håndhøster druerne til Steinerd fra 60-70 år gamle Riesling-stokke på den op til 50% stejle og sydvendte Bernkastel-Kueser Kardinalsberg, hvis varme røde skifer har skabt en kometvin med eksotisk frugt og sitrende mineralitet i perfekt balance. Kombineret med den liflige feinherbsødme er resultatet ganske enkelt uimodståeligt.
Aktuelt er der ekstra grund til at kippe med flaget – Axel Pauly er for nyligt netop blevet optaget i den eksklusive klub, Bernkastel-Ring, der siden 1899 har stået for den ypperste kvalitet fra de stejle Mosel-skråninger. Endnu et bevis på, at Axel Paulys har etableret sig som en del af eliten i Tysklands mest populære Riesling-region.
....
Nyd den solo – eller til delikate forretter med fisk og skaldyr samt sushi, krydrede asiatiske serveringer, salater og aromatiske oste. Server ved 6-10°C.
Hvordan smager Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel 2022?
I glasset stråler Steinerd 2022 med en knitrende frisk citrongul farve, der glimter med ungdommelige grønne reflekser. I næsen vælter det op med den lifligste duft af forårsblomster, gule mirabeller, gule æbler, mango og ananas, der suppleres af magisk Mosel-mineralitet. I munden starter Steinerd med en lille sødme og slutter tørt, mineralsk og perfekt mundrensende. Tilmed er den nye årgang ekstra gavmild med frugtcharmen... Sådan smager rigtig Mosel Riesling! Grønne æbler, lime, abrikos og mango i rislende rent samspil med salt og våde skifersten...Mein Gott! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Axel Pauly Riesling Steinerd Mosel 2022 passer godt til...
Om Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker
“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot
Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…
Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.
Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.
Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.
Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!
Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...
Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.
Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.
Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.
Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd. Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold