
Axel Pauly Riesling Sekt Brut Vintage 2018
Smagen slår Champagne! Er det her verdens bedste bobler til sushi?
I sommeren 2021 besøger vi Mosel-kometen Axel Pauly, som byder velkommen med lidt med bobler.
Vinen i glasset er knitrende mineralsk og begejstrer som sprød Champagne Blanc de Blancs – så vi må lige gnide øjnene, da etiketten siger Sekt!
Axel Pauly laver vintageboblerne på Riesling-druer fra Lieserer Schlossberg, der åbner sig for vestenvinden og inviterer et køligt, unikt mineralsk præg ind i den færdige vin.
I kælderen agerer Axel som en ægte champagnebonde! 2 års flaskemodning på de fine gærrester samt degorgering i hånden - som i de gode gamle Champagne-dage.
Resultatet er ren Weltklasse! De lokale hamstrer rub og stub, så vi har kun nogle få kasser... NU eller udsolgt!
Nyd den som en aperitif i luksusklassen eller til sushi, fisk og skaldyr, tapas, lette asiatiske retter, rogn og sprøde grøntsagsretter. Servér ved 6-10°C
Hvordan smager Axel Pauly Riesling Sekt Brut Vintage 2018?
Ved opskænkning krystalren med fine, elegante bobler... Næsen fortryller med duft af sprøde grønne æbler, saltet grapefrugt og våd skifer, der åbner flot op for nektariner, mango, friske mandler og ristet brød. På tungen sprød og citrusfrisk med guddommeligt cremet mousse. Ristet brioche, nødder og en mineralitet så sitrende, at der lige så vel kunne være kompleks Blanc de Blancs i glasset! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Axel Pauly Riesling Sekt Brut Vintage 2018 passer godt til...
Om Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker
“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot
Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…
Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.
Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.
Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.
Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!
Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...
Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.
Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.
Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.
Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd. Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold