Tilbage

Tyskland

Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2023

PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 4 timer 50 min 27 sek
1 fl. pr. stk.
159,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Flaskehalsen

92 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Vinbladet

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2023

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Impressive, off-dry Mosel with great structure and freshness..." - James Suckling (senest bedømte årg.)

"93 points. Lush and expressive Mosel Riesling... Very nicely done" - Natalie Maclean (senest bedømte årg.)

"93 point. En seriøs læskedrik for voksne. Axel Pauly leverer simpelthen et højt bundniveau år efter år." – WineWherever (senest bedømte årg.)

"92 point. En rigtig flot vin til prisen" - Flaskehalsen

"92 point. Denne er én af de Rieslings, som forsvinder utrolig hurtigt, efter du har åbnet den ... Den er letdrikkelig masser af syre og en skøn frugtsødme – en Riesling, som alle vil synes om." - Mad & Monopolet 

”92 point. Weingut Pauly gør det igen: overrasker på sammenhængen mellem pris og kvalitet ... Spottet hos Supervin til ca. 130 kr. Høj Genkøbsfaktor." - Vinexpressen (senest bedømte årg.)

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker
“Turbo harvest with Riesling as champion”– The German wine institute
“2023 was a year for the Mosel” – Henning Seibert, formand for Moselwein

Riesling og Mosel er de to store vindere i den nye årgang 2023 – og hos Axel Pauly kan vi med sikkerhed sige, at denne Generations er blandt de absolut bedste vi har smagt!

Derfor er det ikke så mærkeligt, at Robert Parker også for længst har fået øjnene op for Axels klasse-Rieslinger som han laver fra toplandsbyen Lieser i hjertet af Mosel.

Kvalitetsløftet gælder ikke mindst den mest populære variant i Axels vinserie, Generations. Et brag af en enkeltmarks-Riesling fra den op til 60% stejle og sydvendte topmark Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Det var ikke kun i marken, der var turbo på. I glasset skyder Riesling-eliksiren op af glasset med tropiske frugter, citrus og enestående skiftermineralitet. Vinen er ikke tør. Heller ikke sød. Hvidvinen rammer det perfekt læskende Mosel-midtpunkt, hvor Riesling-nydelsen topper og kvaliteten knuser al konkurrence i prisklassen.

Danmarks bedste Mosel-køb? Generations 2023 har indtaget i pole-position!

Smagenote

Den dugfriske Generations 2023 præsenterer sig klar og rislende med et dugfriskt grønt skær. Slyng glasset og gør dig klar til den lifligste Mosel-duft af jasmin, nyplukkede roser, grønne æbler, saltet grapefrugt, fersken, våd skifer samt tropiske strejf af mango og ananas… Vinen folder sig elegant og overbevisende ud på tungen, hvor du straks mærker årgangens klasse. Den sødmefulde Riesling-frugt sammenvæves på flotteste manér med Mosel-terroirets stenede mineralitet. Trods sin delikate frugtsødme forbliver hvidvinen nærmest magisk frisk og rislende i den lange finish! Mesterlig Mosel… der lynhurtigt får ben at gå på! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2023

92/100 Flaskehalsen
"
Vi er i Mosel, hvor de fyldige frugter ofte stjæler opmærksomheden. Med Pauly Generations Riesling er det imidlertid et dejligt tørt og klassisk præg, der er sat på Riesling-druerne, der får lov at folde sig ud med et ekstra niveau af sprød frugt. Skal det både være frugtigt, tilgængeligt, tørt og sprødt, så er det her en rigtig flot vin til prisen.  Normalpris kr. 159,95, Set til kr. 89,95 
Supervin | 5 Stj., 92 Pts."  

92/100 Mad & Monopolet
"
Denne er én af de Rieslings, som forsvinder utrolig hurtigt, efter du har åbnet den. Det skyldes helt enkelt balancen mellem det friske og det sødmefulde, som vin fra Mosel ofte udviser. Denne har en skøn duft af syltede citroner, æbler, grape og tropiske frugter. Den er letdrikkelig masser af syre og en skøn frugtsødme – en Riesling, som alle vil synes om. 1 fl. pr. stk. 159,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 89,95"   

90/100 Vinbladet
"Blomsteragtig duft, mineralsk, fin riesling, petroleums-tone. Fyldig smag, vis sødme forenet med syre og frisk eftersmag, mineralsk med ren frugt. 90 | 159,95 – 89,95 v/6 fl  Supervin"     

....

Tidligere årgange:          

93/100 James Suckling (årg. 2019)
"An impressive, off-dry Mosel with great structure and freshness, married to crisp mineral acidity and wonderful vitality that makes the long, clean finish very uplifting."

93/100 Natalie Maclean (årg. 2021)
"Pauly Generations 2021 Riesling is a vegan-friendly, lush and expressive Mosel Riesling, off-dry and mouth filling with summer-kissed white florals, honeyed nut, ripe pear, apple, yellow plum and citrusy, minerally notes balanced with zesty acidity. Very nicely done. Price: $25.95"

92/100 "Høj Genkøbsfaktor" Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2022)
"Weingut Pauly gør det igen: overrasker på sammenhængen mellem pris og kvalitet. Top lækker duft af grønne æbler, citrus, lidt saltlakrids og en gnist af skifer. Sprød og livlig i munden mad masser af syre og friskhed, der flankeres af en lille buttet sødme, der giver oplevelsen af fylde. Kropslig og sjælelig riesling med en halvtør finish. 92 Spottet hos Supervin til ca. 130 kr."

90/100 Houlberg (årg. 2022)
"Duftmæssig er der ingen hidsig petroleum eller terpentindampe, men den damper i stedet af lidt eksotisk frugt sammen med nødder og en snas sødme. Der er melon, fersken, æbler og citron, men det er ikke umiddelbart den sureste citron, som man har fundet i kurven. I stedet er der en smule lette blomster og i det hele taget en vis lethed over vinen, som virker fint balanceret. I munden kan de 18,1 gram restsukker klart fornemmes, men det bedste er, at det ikke bliver på bekostning af syren, som faktisk er lidt mere fremme end de forrige årgange. På den måde kan Mosel altså bare noget særligt. Men det giver faktisk en rigtig drikkeklar, læskende og saftig Riesling, der har dette store bællepotentiale enhver gæst vil knuselske. Tårnhøjt niveau for en Gutsriesling, hvorfor jeg lander på 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 159,95 kr., mens prisen er 89,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den som en liflig aperitif - eller til delikate fiske- og skaldyrsretter, sushi samt let krydrede asiatiske serveringer. Server ved 6-10°C

Vinen er fremstillet på 100% Riesling, som Axel Pauly håndhøster fra den op til 60% stejle topmark Bernkastel-Kueser Kardinalsberg, der har en unik jordbund med blå og rød skifer. Mosel var i 2020 velsignet med en rigelig høst af kernesunde druer, som hos topproducenten Axel Pauly har resultetret i en serie imponerende frugtintense hvidvine.  

Vinen koldmacererer først op til 10 timer, inden spontangæring på ståltank med vinmarkens naturligt forekommende gærstammer.  Efter endt gæring modner vinen  4-5 måneder på gærresterne, som føjer cremet tekstur og mineralsk finesse til den færdige vin.

Om Weingut Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot

Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…

Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.

Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.

Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.

Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!

Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...

Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.  

Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.

Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd.  Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2023
Servering 6-10°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høstårret
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
PRISEN UDLØBER OM: 2 dage 4 timer 50 min 27 sek
1 fl. pr. stk.
159,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
89,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Flaskehalsen

92 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Vinbladet

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter