Tilbage

Tyskland

Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2021

1 fl. pr. stk.
159,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Mosel Fine Wines

90 Point

Vinbladet

⭐ 4,5

Houlberg

Bestil inden

11 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2021

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

 

”93 point. Har overgået sig selv i denne årgang. Kæmpe anbefaling” - WineWherever
”92 point. 
Klassisk Mosel-riesling..." - Vinexpressen
"91 point. Det er brandlækkert” – Mad & Monopolet
"90 point. The finish is hugely impactful and deep" - Mosel Fines Wines
"90 point.
Aromatisk duft, fersken, blomst og citrus..." - Vinbladet
"Riesling med stort bællepotentiale og en vin, som de fleste vil knuselske… og det gør jeg også fortsat." - Houlberg

Hvor stor Mosel Riesling tør du drømme om?

Topanmeldte Generation 2021 er et brag af en enkeltmarks-Riesling fra den op til 60% stejle og sydvendte topmark Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

I glasset frisk, men ikke tør. Heller ikke sød. Hvidvinen rammer det perfekt læskende Mosel-midtpunkt, hvor Riesling-nydelsen topper - og kvaliteten knuser al konkurrence i prisklassen.

En stor trimuf fra Mosel-kometen Axel Pauly - der med Robert Parkers ord løfter sit niveau årgang for årgang. Med 2021 som den mest friske og mineralske Generation til dato!

Smagenote

Allerede ved ophældningen klar og rislende som en klukkende bjergbæk.... Fra glasset strømmer den lifligste Mosel-duft af jasmin, nyplukkede roser, grønne æbler, saltet grapefrugt, fersken, våd skifer og kække tropiske strejf af mango og ananas… På tungen let cremet med oceaner af lækker, delikat Riesling-frugt. Det dejlige strejf af frugtsødme balancerer flot med hvidvinens læskende friskhed og mineralitet, der løfter den lange finish op på et tårnhøjt niveau. Mesterlig Mosel-value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Axel Pauly Riesling Generations Mosel 2021

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Pivfrisk Mosel vin i smuk balance. Aromatik, fersken, våd kalksten og restsukker der bliver holdt stramt i armen af en kraftfuld syre. Den har en overdådighed af smagsindtryk, og det må være umuligt ikke at blive bare lidt betaget af denne flerdimensionelle vin. De har overgået sig selv i denne årgang. Kæmpe anbefaling til alle Rieslingfreaks."

92/100 Vinexpressen, Rolf Madsen
"Klassisk Mosel-riesling-duft med masser af grønne æbler og citrus med en kant af gule blommer og lidt fersken. Dejlig blød og cremet i smagen med en lille restsødme og en opstrammende syre, der river fint i munden. 92" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

91/100 Mad & Monopolet
”Tysk Riesling fra Mosel er i dag blevet noget, som rigtig mange holder af - årsagen er simpel, det er brandlækkert, har masser af sødme, en fin syre og fantastisk duft. I næsen har den alle de eksotiske frugter samt citrus og modne saftige æbler. I munden er den sødmefuld, læskende, men har også en skøn syre, som lige nøjagtig holder den på sporet og forhindrer den i ikke at blive for sødmefuld, præcis som det skal være. Drik den på terrassen til intet andet end solskin.”

90/100 Mosel Fine Wines
"The 2021er Riesling Generations is an off-dry wine (with 19 g/l of residual sugar) from fruit picked in the Bernkasteler-Kues Kardinalsberg and Weisenstein. It offers a still slightly backward but already quite impressive nose made of pear, citrusy elements, spices, and herbal elements. The wine proves comparatively powerful on the palate but the finish is hugely impactful and deep. This is a nice wine made in a slightly more forceful style"

90/100 Vinbladet
"Aromatisk duft, fersken, blomst og citrus. Fin sødme i smagen, cremet og fin let sødmefuld frugt med blomst og fin syre." (vurderet ven en tilbudspris på kr. 129,95)

4,5 Thumbs Up - Houlberg
"Duftmæssigt er det en lidt eksotisk Mosel Riesling, men den søde side sparker nok også en smule mere til det, for der er en tæt samt tropisk frugt, fersken, ferskenjuice, æblesaft og lidt melon suppleret med let grape og citron. I munden sparker sødmen ind … men egentlig meget lækker og fortsat med lidt syre. Der er således æbler, lemon, let bitterhed, men ikke mindst er vinen totalt saftig. Som sidst jeg smagte vinen, så er det Riesling med stort bællepotentiale og en vin, som de fleste vil knuselske … og det gør jeg også fortsat." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

Nyd den som en liflig og forfriskende aperitif - eller til delikate fiske- og skaldyrsretter, sushi samt let krydrede asiatiske serveringer. Server ved 6-10°C

Vinen er fremstillet på 100% Riesling, som Axel Pauly håndhøster fra den op til 60% stejle topmark Bernkastel-Kueser Kardinalsberg, der har en unik jordbund med blå og rød skifer. Mosel var i 2020 velsignet med en rigelig høst af kernesunde druer, som hos topproducenten Axel Pauly har resultetret i en serie imponerende frugtintense hvidvine.  

Vinen koldmacererer først op til 10 timer, inden spontangæring på ståltank med vinmarkens naturligt forekommende gærstammer.  Efter endt gæring modner vinen  4-5 måneder på gærresterne, som føjer cremet tekstur og mineralsk finesse til den færdige vin.

Restsukker: 18,7 g/l (halvtør / Feinherb)
Syreindhold: 8,2 g/l
Alkohol: 10,5 %

Om Weingut Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot

Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…

Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.

Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.

Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.

Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!

Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...

Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.  

Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.

Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd.  Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.

I kælderen lader Axel den kølige druemost trække aromaer fra drueskallerne inden gæringen, der foregår på ståltank med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer. Senere tilsætter Axel kulturgær for at afslutte gæringsprocessen på kontrolleret vis. Vinen modner i 8-10 måneder på gærresterne, som føjer en cremet tekstur og mineralsk kompleksitet til de færdige vine...

“I want to make puristic, mineral wines, that encourage you to drink them.”
– Axel Pauly

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2021
Servering 6-10°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 11 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
159,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

92 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Mosel Fine Wines

90 Point

Vinbladet

⭐ 4,5

Houlberg

Bestil inden

11 timer 6 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter