Tilbage

Tyskland

Axel Pauly Niederberg-Helden Riesling GG Trocken Mosel 2021

1 fl. pr. stk.
389,95DKK
6 fl. pr. stk.
329,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Flaskehalsen

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Vores vurdering

Bestil inden

10 timer 21 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Axel Pauly Niederberg-Helden Riesling GG Trocken Mosel 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"95 point. Her har vi en stjerne-Riesling fra Mosel, hvor Axel Pauly har udvalgt de bedste druer fra Niederberg-Helden-marken, der har status af GG. Det er det fineste af det fineste i tysk vinklassifikation, og i dette tilfælde er det ikke bare et navn på en flaske ... Det er knivskarp balance, og det er præcision på højeste niveau. En stor vin- Flaskehalsen

“94 point. GG fra Axel Paulys stejle skifferholige vinmarker i Mosel, der har affødt en mineralsk og fyldig vin hvor dens ubamhjertige terroir strutter ud af den... En vin med stor tyngde og personlighed" - WineWherever

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

En tysk ”Grand Cru” med Riesling-velsmag så lang som Mosel-floden… Nu kan du endelig få Paulys GG-flagskib i den nye årgang 2021!

Det er ikke kun Robert Parker, der har fået øjenene op for Axel Pauly. Den ustoppelige Mosel-komet er godt i gang med at etablere sit navn i den øverste verdenselite. Senest er han optaget i den prestigefyldte selskab af Mosel-producenter, ”Bernkasteler Ring”, der tæller nogle af Mosels største navne såsom Markus Molitor.

Derudover er Axels forførende vine at finde på Gordan Ramsey’s 3-stjernede Michelin-restaurant i London samt eksklusive steder som Harrods og La Fayette i Paris. Når man ser denne liste af eksklusive forhandlere, er det vigtigt at skele til prisen på Axel Paulys GG topvin. Du får verdensklassevin til en rørende lav pris…  

Axel laver sit tørre Riesling-flagskib ”GG” på sine bedste druer fra det ikoniske, op til 75% stejle og Grosses Gewächs-klassificerede superterroir, Lieserer Niederberg-Helden.

Stærkt begrænset lager!  

Smagenote

Axel Paulys Grand Cru-flagskib sejler frisk strågul rundt i glasset med en indbydende olieret fylde. Intens, frugtren og særdeles kompleks Riesling-næse med nyplukkede hvide roser modne abrikoser, ananas, grapefrugt, sprøde madæbler og pærer, der suppleres af en snert petroleum og rygende flintestens-mineralitet fra det magiske Mosel-terroir. I smagen følger også snert af hyldeblomst og grønne urter, der supplerer den vibrerende friske frugtEn let saltet mineralitet titter frem i den uendeligt lange finish, der også har et diskret strejf af sødme til at skabe harmoni i den ellers knastørre Riesling. Floral, frugtsaftig og forførende ”Grand Cru” Riesling. Drik nu eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Axel Pauly Niederberg-Helden Riesling GG trocken Mosel 2021

95/100 Flaskehalsen
"
Det er de små detaljer, der gør forskellen, når vi er i de finere vine. Her har vi en stjerne-Riesling fra Mosel, hvor Axel Pauly har udvalgt de bedste druer fra Niederberg-Helden-marken, der har status af GG. Det er det fineste af det fineste i tysk vinklassifikation, og i dette tilfælde er det ikke bare et navn på en flaske. Det er også kvaliteten i smagen, fornemmelsen i munden og den samlede oplevelse af denne vin, der fortjener mærkatet. Det er knastørt og prikker let på tungen, men samtidig er det fyldigt, stort og cremet i munden. Det er med små antydninger af alt muligt lækkert - fra de små pirrende petroleumsnoter i næse og mund til de små antydninger af mineralske og salte noter, lette forårsblomster og frugter, der har fået en anelse sødme, uden at de er søde. Det er knivskarp balance, og det er præcision på højeste niveau. En stor vin - både på flasken, i flasken, i glasset og i munden. "

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"GG fra Axel Paulys stejle skifferholige vinmarker i Mosel, der har affødt en mineralsk og fyldig vin hvor dens ubamhjertige terroir strutter ud af den. Godt med frugtfylde, cremet tekstur, moderat syre, khalket mineralitet, bitre grønne urter og et energisk vibe. En vin med stor tyngde og personlighed. 94P"

...

tidligere årgange:

93/100 Robert Parker (årg. 2019)
” From 60- to 70-year-old vines on pure blue slate soils in the central part of the cru and vinified in a demi-fuder, the 2019 Niederberg-Helden Riesling GG is pure, fresh and flinty on the pure nose that reveals attractive reduction and nice floral and sweet herbal aromas. Silky, crystalline and salty on the palate, this is a dense and juicy yet fine, linear, very elegant, finessed and classy Helden Riesling with lingering salinity, grip and precision. Excellent.”

93/100 Falstaff (årg. 2019)
"Citrus fruit and ripe stone fruit in a strong scent, apricot, Grapefruit and mango show up, warm slate. With good substance and density on the palate, mineral, salty, powerful, elegant and also playful with good length"

18/20 Jancis Robinson (årg. 2019)
"If one had not noticed already, the fragrance of Pauly’s Helden Grosses Gewächs positively outs him as a dedicated follower of spontaneous fermentation. However, his interpretation with aromas of fresh green herbs, elderflower blossom, wet grass and spring meadow is a far cry from the funky pungency which early proponents of that back-to-nature approach used to fancy. One thing the nose does not prepare you for is the serious mineral punch the palate packs and which, to some extent,emphasises the pithy side of grapefruit as the main representative of fruit, supported by crunchy peach. Probably not a wine for the faint-palated, but fans of liquid rock will adore it. Political correctness forbids me to quote James Brown’s greatest hit."

Nyd den til delikate fiskeretter, sushi, lette asiatiske serveringer, cremede pastaretter og oste. Server vinen lettere afkølet ved 8-10°C.

GG-flagskibet er fremstillet på 100% Riesling som Axel Pauly håndhøster fra udvalgte vinstokke på "Grand Cru"-topmarken Lieserer Niederberg-Helden (Grosses Gewächs-klassificeret), hvis op til 70% stejle og sydvendte skråning er begunstiget med en jordbund af blå og grå skifer. 

Vinen koldmacererer først i hele 30-40 timer, inden spontangæring på ståltank med vinmarkens naturligt forekommende gærstammer. For at opnå ekstra kompleksitet og struktur i sin Riesling "Grand Cru" inkluderer Axel Pauly 5% af drueskindet i mosten under gæringen. Vinen gærer og modner på ståltank for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir. 

Om Weingut Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot

Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…

Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.

Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.

Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.

Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!

Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...

Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.  

Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.

Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd.  Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.

I kælderen lader Axel den kølige druemost trække aromaer fra drueskallerne inden gæringen, der foregår på ståltank med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer. Senere tilsætter Axel kulturgær for at afslutte gæringsprocessen på kontrolleret vis. Vinen modner i 8-10 måneder på gærresterne, som føjer en cremet tekstur og mineralsk kompleksitet til de færdige vine...

“I want to make puristic, mineral wines, that encourage you to drink them.”
– Axel Pauly

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Gris

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Sushi

Hygge

Årgang 2021
Servering 8-10°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
389,95DKK
6 fl. pr. stk.
329,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Flaskehalsen

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Vores vurdering

Bestil inden

10 timer 21 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter