Tilbage

Tyskland

Axel Pauly Niederberg-Helden Kabinett Riesling 2022

1 fl. pr. stk.
219,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

90 Point

Falstaff

⭐ 4,1

Vivino

Bestil inden

10 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Axel Pauly Niederberg-Helden Kabinett Riesling 2022

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Very racy wine... ” – James Suckling (årg. 2019)
“92 point. Kabinett hvor det unikke terroir fra Mosel virkelig skinner" - WineWherever (årg. 2020)

“All signs point to a crop of 2022s with perfect acidity levels and striking aromatics.” – VDP. Vintage Review
“With each vintage, Pauly continues to sharpen his profile” - Robert Parker

Alt for længe udsolgt og nu endelig klar i dugfriske 2022… Kabinett Riesling fra øverste hylde i Mosel!

Spørger du James Suckling, matcher stjerneskuddet Axel Pauly fra Lieser allerede nabovinene fra verdensberømte Thomas Haag (Schloss Lieser)… 100% verdensklasse og stadig et røverkøb!

2022 byder på ekstra ”oomph” og frugtcharme med den sprøde mineralitet i behold…. Glæd dig til den pureste rene og læskende “skifersaft” fra en af de største marker i Mosel - den op til 70% stejle og sydvendte ”Grand Cru”-enkeltmark Lieserer Niederberg-Helden.

Ikke for tør. Ikke for sød... Så lifligt frugtlækker og indsmigrende en Riesling Kabinett at den konstant trænger sig på!

Smagenote

Niederberg-Helden Kabinett 2022 præsenterer sig klar citrusgul med dugfriske grønne glimt i glasset… I næsen et sandt ”frugtfyrværkeri” med delikat Riesling-duft af liflige forårsblomster, saltet grape, knust skifer, honningmelon, grønne æbler, fersken, mango og ananas… I munden herlig fnuglet, frisk og livlig med forførende frugtsødme og mundrensende mineralitet i sublim balance. Salt mineralitet og knuste sten stirer helt vidunderligt i den delikate finish – som sender dine smagsløg direkte i himlen! Jep, dette er stor og stærkt vanedannende Mosel Kabinett! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Axel Pauly Lieserer Niederberg Helden Riesling Kabinett 2022

90/100 Falstaff

....

Tidligere årgange:

93/100 James Suckling (årg. 2019)
“Plenty of red apples, lemons and fresh herbs give this barely off-dry and light Mosel Kabinett a lot of charm. But this is also a very racy wine with some real drive. Very clean finish.”

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2020)
"Frugtig duft af hvide blomster, fersken og citronskræl. I munden er frugt og restsødmen godt flankeret af en opløftende syre. Den har en lækker kantet skifermineralitet, smag af modne søde ferskner og fuldmodne saftige pærer. Med lidt over 35g. restsukker er sødmen meget fremtrædende dog i flot balance med syren, hvilket uden tvivl er årsagen til, at det fungerer rigtig godt. En fin Kabinett hvor det unikke terroir fra Mosel virkelig skinner igennem." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

4,5 Thumbs Up – Houlberg (årg. 2020)
"I glasset er vinen meget lys ... næsten helt som vand, men byder duftmæssigt en pænt tyk aroma af eksotisk frugt, mango, papaya, fersken, ananas, masser af blomster ... måske endda lidt citroner, både med skal og saft. I munden er vinen sød ... sødere end jeg regnede med, men heldigvis er der også en vis syre, som gør at vinen aldrig bliver alt for sød. Der er tropisk frugt, modne æbler og pærer, en ganske lille mineralitet samt saftig eftersmag." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

Nyd den som læskende aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, asiatiske retter samt delikate udgaver af frugt og grønt. Server ved 6-10°C

Vinen er fremstillet på 100% Riesling fra den op til 70% stejle topmark Lieserer Niederberg-Helden, der er VDP-klassificeret som Grosses Gewächs, Tysklands svar på Grand Cru! Fra kometen Axel Paulys 9 syd og syvestvendte hektar med blå og grå skifer kommer Riesling-druer i ren verdensklasse!

Terroiret, mineraliteten og Riesling-karakteren træder majestætisk frem i denne flotte Kabinett 2020, hvis håndselekterede druer er udblødt i 10 timer før spontangæring på ståltank med markens og kælderens naturligt forrekommende gærstammer.

Restsukker: 38,0 g/l (halvtør til halvsød)
Syreindhold: 8,2 g/l
Alkohol: 8,5 %

Om Weingut Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker

“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot

Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…

Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.

Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.

Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.

Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!

Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...

Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.  

Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.

Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Tapas

Sushi

Hygge

Årgang 2022
Servering 6-10°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 8,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
219,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

90 Point

Falstaff

⭐ 4,1

Vivino

Bestil inden

10 timer 22 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter