
Atipyque de Verderrubi 2015
Den mest spændende og komplekse Rueda-vin vi har smagt. Og så er den ovenikøbet økologisk.
Som navnet, Atipyque, indikerer, så er der tale om en højest usædvanlig hvidvin fra Spaniens vel nok bedste hvidvinsregion Rueda. Her er man kendt for at frembringe verdensberømte hvidvine på Verdejo-druen.
Winemakeren, Emiliano Pita, har her givet Verdejo en atypisk og luksuriøs behandling ved at modne den i 6 måneder på store egetræsfade sammen med gærresterne.
Resultatet er liflig og kompleks hvidvin med noter af citrus, fersken og abrikos. Atypisk og særdeles vellykket!
Vinen er en oplagt ledsager til fed fisk som laks, sushi eller det krydrede asiatiske køkken.
Hvordan smager Atipyque de Verderrubi 2015?
Klar, lys gul farve i glasset med friske grønne nuancer. Elegant og kompleks næse med aromaer af friske gule frugter, citrus, abrikos, kvæde og tørret og eksotisk frugt. I baggrunden bemærker man også Verdejo-typiske strejf af anis. I munden lander vinen med en ekstremt lækker, nærmest olieret fedme. Smagen er intens og nuanceret med spændende brioche-noter fra fadlagringen. Vinen har en dejlig forfriskende syre til at balancere den store smagerigdom og fylde. Fremragende Verdejo! Drik nu eller gem 5-7 år fra høståret.
Atipyque de Verderrubi 2015 passer godt til...
Om Viñedos Verderrubi
Bag vinen står den ambitiøse winemaker Emilio J. Pita, som efter ønologstudier i Bordeaux har lavet vin på verdensberømte adresser som Cloudy Bay i New Zealand og Newton i Napa Valley.
Det siger vist alt om niveauet, at Decanter Magazine hylder Emilio J. Pita for én af Ruedas fem bedste hvidvine. Familien har altid været drueavlere, og allerede som helt ung eksperimenterede Emilio med at lave vin af familiens druer. Siden tog han nattoget til Bordeaux, hvor han lærte sig fransk og endte med at tage ønologeksamen på Universitetet i Bordeaux under den berømte hvidvinsprofessor Denis Dubourdieu. Den dygtige Emilio blev så hyret som winemaker for luksusgruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), for hvem han nåede at lave vin hos Newton Vineyards i Napa Valley Califonien samt hos Cloudy Bay i New Zealand.
Siden 2010 har Emilio været hjemme i Rueda, hvor han udlever sin drengedrøm med en lille serie forrygende topvine fra familiens 27 hektar. Klima og jordbund giver perfekte modningsbetingelser for Verdejo, som er Dominio de Verderrubís hovedfokus. Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi!
Kerneværdier er terroir, økologi og bæredygtighed, hvilket giver vine med sjælden friskhed og energi.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage