
Ambriel Rosé Brut English Sparkling Wine 2014
Kongelige engelske rosébobler... Kvaliteten er så afgjort en dronning værdig, for denne udsøgte Pinot Noir er lavet på de bedste bourgognekloner, og hoffet på Buckingham Palace har serveret vinen ved officielle arrangementer.
Det er vine af denne kaliber, der animerer de store champagnehuse til at lave vin i England. 100 mil nord for Champagne giver det kølige klima frugten en særlig sprødhed og liflig finesse - fuldstændig som med de danske æbler og jordbær.
Nu kan vi omsider nyde de sprøde, hyperelegante vine fra Ambriel i DK... Topkøb!
Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Silver Medal – Champagne and Sparkling World Wine Championships 2019
Nyd som sprød aperitif i luksusklassen – eller servér til fisk og skaldyr, sushi, rogn eller lette asiatiske retter. Servér med 6-12°C
Ambriel er vinnavnet, mens Redfold Vineyards LLP er producenten. Det hele startede i 2008, da Charles og Wendy Outhwaite plantede en 9,5 hektar stor mark nær Pulborough i West Sussex. Et perfekt, sydvendt terroir, 100 mil nord for Champagne, med veldrænet jordbund af grønsand (gammel havbund med synlige spor af det grønne mineral glaukonit).
Hvordan smager Ambriel Rosé Brut English Sparkling Wine 2014?
Delikat lyserød farve med elegante bobler. Sart, forførende duft af hybenrose, æble, pink grapefrugt, hindbær og jordbær med fløde. Mineralske noter af våde sten samt strejf af nybagt brioche fra den 4 år lange flaskemodning med gærkontakt. I munden nuanceret bærsaftig med friskhed, cremet mousse og dosage balanceret til sprød perfektion. Elegant, mineralsk og delikat kompleks finish. Jolly delicious - uimodståelig, charmerende Pinot Noir med smag og friskhed i topklasse!
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Hvordan er Ambriel Rosé Brut English Sparkling Wine 2014 fremstillet?
Ambriel Rosé 2014 er fremstillet på 100%, manuelt selekterede Pinot Noir-druer fra bourgogneklonen 777. Vinen har fået sin delikate lyserøde farve fra temperaturstyret gæring med 36 timers skindkontakt. Klaserne håndplukkes hele og kun den rene og delikate, fritløbende most bruges ("free run juice", ingen presning). Derefter følger andengæringen på flaske, hvor vinen får ekstra fin mousse og brødagtig kompleksitet fra hele 4 års gærkontakt.
Marken dyrkes stort set økologisk, og vinmarken er omkranset af vilde blomster for at styrke biodiversiteten. En del af frugten elimineres ved “grøn høst” for at fremme den endelige druekvalitet. Druerne, som er burgundiske kloner af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, høstes manuelt. Alle Ambriel-vine er udelukkkende baseret på druer fra egen enkeltmark.
I vineriet anvendes kun den fineste, fritløbende druemost. Mosten gærer temperaturstyret på ståltank for at bevare frugtens sprøde og rene udtryk. Hver klon af hver druesort vinificeres separat, så Charles, Wendy og resten af winemaker-temaet har optimale forudsætninger for at blende vinen med præcision. Det endelige blend bestemmes ved blindsmagning – velsmag i verdensklasse kommer altid i første række.
Vinene modner som minimum 4 år på flaske med gærresterne – altså 4 gange minimumskravet for Champagne!! Husets Blanc-de-Blancs fra 2010 har ligget næsten 8 år ”Sur Lie” – længere end Dom Perignon. For Ambriel er kun det bedste god nok - hvilket også fremgår af mottet ”GBP”: grapes, blending, patience...
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Vinen kommer fra
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener