
Ambriel Blanc de Blancs Brut 2010
Største engelske mousserende vin til dato? En værdig udfordrer til Champagnes store vintagevine og prestigecuvéer - som eksempelvis Dom Perignon.
Vinen har efter næsten 8 års flaskemodning med gærkontakt – længere end Dom Perignon! – udviklet en brød- og nøddeagtig elegance, der er intet mindre end sublim...
Nyd som sprød aperitif i luksusklassen – eller servér til fisk og skaldyr, sushi, rogn eller lette asiatiske retter. Servér med 8-12°C
Ambriel er navnet på vinene fra Redfold Vineyards LLP. Det hele startede i 2008, da Charles og Wendy Outhwaite plantede en 9,5 hektar stor mark nær Pulborough i West Sussex. Et perfekt, sydvendt terroir, 100 mil nord for Champagne, og med veldrænet jordbund af grønsand (gammel havbund med synlige spor af det grønne mineral glaukonit).
Marken dyrkes stort set økologisk, og vinmarken er omkranset af vilde blomster for at styrke biodiversiteten. En del af druerne elimineres ved “grøn høst” for at optimere fremme druekvaliteten. Druerne, som er burgundiske kloner af Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, høstes manuelt. Alle Ambriel-vine er udelukkkende baseret på druer fra egen enkeltmark.
I vineriet anvendes kun den fineste, fritløbende druemost. Mosten gærer temperaturstyret på ståltank for at bevare frugtens sprøde og rene udtryk. Hver klon af hver druesort vinificeres separat, så Charles, Wendy og resten af winemaker-temaet har optimale forudsætninger for at blende vinen med præcision. Det endelige blend bestemmes ved blindsmagning – velsmag kommer altid i første række.
Hvordan smager Ambriel Blanc de Blancs Brut 2010?
Dyb strågul med elegant duft af jasmin, madæbler, citrus, hasselnød og sirlige gærnoter. I munden ren verdensklasse: fine, fine bobler, delikat frugt, laserfokus, kagedej, nødder, saltet mineraltet, diskrete krydderier – vinen har det hele! Smager fantastisk allerede nu, men kan gemmes +20 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage