Klik/Tryk for at zoome

Soto y Manrique La Orquesta 2016

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

Der er kun produceret 12.000 flasker af denne fornemt anmeldte spanske hvidvin. Det her er absolut én af de flotteste Verdejo’er, vi nogensinde har smagt.

Fyldig og kompleks med ekstra friskhed og mineralitet fra meget højtliggende marker i Rueda. Opfostet på et mix af ståltank, leramfora, egetræsfade og fine gærrester - mesterligt orkestreret af Jesus Soto.

Lys gylden i glasset med frisk og meget spændende duft af jasmin, grapefrugt, nektarin og kvæde. Elegante strejf af fennikel, nyslået græs, bivoks, letristet mandel og røg. I munden rund og cremet med nuanceret frugt og kompleks, underliggende mineralitet. Lang og frisk finish. Drik nu, eller gem 5-7 år fra høståret.

96/100 Verema

92/100 Robert Parker
“It has aromas of quince and hay, freshly cut grass and a pleasant varietal bitterness in the finish.” It's pure Verdejo from within the limits of Rueda but sold as Vino de la Tierra Castilla y León.”

Anbefales til fisk og skaldyr, tapas, sushi, charcuterie, lyst kød og lette pastaretter. Nyd vinen ved 10-13°C

The 2016 La Orquesta er fremstillet på 90% Verdejo og 10% Chardonnay  fra sand- og kalkholdige marker i 850 meters højde. Halvdelen af mosten spontangærer og modner 10 mdr. på brugte 750 liters egetræsfade med bærmekontakt. Den anden halvdel gærer på ståltank og modner på amfora af ler – ligeledes med bærmekontakt. Det giver en på samme tid meget frisk og meget kompleks hvidvin – Verdejo i ren verdensklasse.

Bag vinen står familieejede Soto y Manrique, som ejes af Jesus Soto og hustruen med efternavnet Manrique. Efter mange års arbejde i vinbranchen, købte ægteparret i 1990 deres egen lille vinmark.

Resultatet er en håndfuld udsøgte og topanmeldte vine baseret på biodynamiske metoder og druesorterne Verdejo, Garnacha og Chardonnay. Stilen er personlig og unik med anvendelse af bl.a. spontangæring og amforaer, men samtidig respektfuld overfor traditionen og deres hjemstavn særlige terroirs og karakteristika. Soto y Manrique producerer kun ca. 70.000 flasker årligt.

Læs mere

Passer godt til

Pasta

Fisk

Orientalsk

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

1 fl. pr. stk. 149,95  DKK
6 fl. pr. stk. 119,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Verema

92 Point

Robert Parker

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Verdejo
Servering 10-13°
Gemme potentiale 5-7 år fra høståret
Alkohol 13,5%
Indhold 75 cl.