
Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016
Tre ønologer, ét Rioja-blend i verdensklasse. Den argentinske 100 point-winemaker, Marcelo Pelleriti, har sammen med sine venner José Luis Ruiz og Mikael Laizet fået adgang til eksklusive druer fra nogle af de højest beliggende, kalkholdige terroirs i Rioja.
Produktionen er minimal, og kvaliteten helt i top. En Rioja i moderne stil, hvor fadet er nedtonet til fordel for terroir-typisk mineralitet og frugt. Spandevis af frugt!
Vi har forhandlet os frem til en unik pris for den flot anmeldte vin, som må kandidere til titlen som årets bedste køb fra Rioja.
Hvordan smager Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016?
Mørk og tæt rubinrød farve med intens duft af hindbær, jordbær, kirsebær og brombær. Dybe strejf af tobak, svesker og engelsk lakrids. I munden slubrende lækker med saftig, blød frugtfylde, der får behageligt modspil af blide tanniner og en frisk undertone. Lang, nuanceret finish med diskrete strejf af bacon og tørret kød. Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016 passer godt til...
Hvordan er Melting Pot Rioja "High Terroir" 2016 fremstillet?
Melting Pot Rioja High Terroir er fremstillet på 85% Tempranillo, 10% Garnacha og 5% Graciano fra nogle Riojas højest beliggende marker, hvor den kalkholdige jordbund samvirker med kølige nætter om at skabe Rioja med ekstraordinær finesse og elegance.
De hele drueklaser selekteres omhyggeligt ved håndkraft, så kun frugt i absolut topkvalitet finder vej til den færdige vin. Vinen tilføjes afstemt fadkrydderi og smagsdybde ved 9 mdrs. modning på franske egetræsfade.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage