Klik/Tryk for at zoome

Lacrimus Rioja Apasionado 2018

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

"94 point. Spansk publikumspleaser med Amarone-gener." Barego'mad

Den første Rioja på Amarone-metoden! Og sikken crowdpleaser: "Spaniens bedste vinproducent 2014" har skabt en Rioja, som alle vil elske betingelsesløst...

Riojas vaniljekrydrede Tempranillo. Amarone-metodens powerfrugt og indsmigrende rosinsødme. På papiret et halsbrækkende stunt, men Javier Rodriguez' gale rødvinsprojekt fremstår i glasset som en ren genistreg.

Ved at tørre Tempranillo-druer i vinkælderen opnår Javier en episk smagskoncentration, mens resten af druerne modner ekstra længe og intenst på vinstokken inden høst.

I glasset en Rioja med unik ”Amarone”-power. Lækkert rundet og krydret efter 5 mdr. på franske specialfade. Her til en vanvidspris hvor end ikke Ripasso kan være med!

Smagenote

Mørk kirsebærrød med intense lilla nuancer. Næsen er orgie af frugt og fad… Ekstremt indsmigrende aromaer af fuldmodne kirsebær, sorte blommer, brombærmarmelade og rosin råhygger sig i krydret selskab med vanilje, lakrids, kanel og chokolade fra franske fade. I munden utrolig smooth med spandevis af venlig powerfrugt, der hænger længe i den lækkert krydrede og tanninbløde finish. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Lacrimus Rioja Apasionado 2018

94/100 Barego'mad - mad & vinblog
"Rioja fremstillet efter den italienske appassimento-metode, som i folkemunde benævnes for Amarone-metoden. Jo, der står godt nok Rioja og Spanien på etiketten, men det smager hverken som traditionel eller moderne Rioja. Hvad er nu det for noget? Apasionado 2018 er det jeg kalder for en puplikumspleaser af format med potentiale til at gå i hjertekulen hos rigtig mange vinelskere, der ellers favoriserer de syditalienske intense frugtbomber med en vis sødme og smagen af vanilje. Apasionado 2018 fremstår utrolig flot mørkerød i glasset, og byder indenfor med en aromatisk næse af solmodne kirsebær, blommer, brombærmarmelade, chokolade, vanilje og sød lakrids i et forholdsvis frisk udtryk. Smagen er virkelig imødekommende og fløjlsblød, og overgår næsen i intensitet og frugtpower, hvor den krydrede Tempranillo-frugt ruller over tungen i mellemvægt-klassen, inden den modne syre og lakridssøde tanniner sørger for en lang vellykket afslutning. Det er sgu et særdeles godt glas vin til prisen, og en spansk universalnøgle der kan klare lidt af det hele fra sofahygge til en stor fed culottesteg på grillen. Amarone-metoden er ikke kun forbeholdt italienerne." - vurderingspris kr. 69,95

2018 er endnu ikke anmeldt, men hidtidige årgange af Apasionado imponerer med flotte 91 til 95 point hos topanmeldere som Guia Peñin og Verema. Kvaliteten er i top!

Nyd Apasionado til barbeque, steaks, pulled pork, lam, kraftige tapas og modne oste. En ægte ”feel good” rødvin, der også smager dejligt uden mad. Servér veds 15-18°C

Apasionado 2018 er primært skabt på Spaniens berømte Tempranillio-drue, der tilføjes ekstra farve og elegance fra 25% af topdruen Graciano. De 30 til 60 år gamle og vinstokke frembringer kun få og små druer, men kvaliteten er fantastisk. En del af druerne modner ekstra længe på vinstokken, mens de resterende tørres på hylder i vinkælderen efter Appassimento-metoden, som kendes fra produktionen af Amarone. Tempranillo og Graciano gærer hver for sig, inden Javier sammenstikker sit endelige blend og lader vinen færdigmodne på franske specialbarriques i størrelsen 300 og 500 liter.

Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.

Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).

Udover D.O. Toro fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León og Priorat.

Læs mere

Passer godt til

Hygge

Kalv

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost

1 fl. pr. stk. 129,95  DKK
6 fl. pr. stk. 69,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Barego'mad - mad & vinblog

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 15-18°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 14%
Indhold 75 cl.