



El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2024 ØKO
Vi kalder spøgende El Quinto Paraje Verdejo for vores mest udsolgte vin, og det passer desværre. Mange gange i træk blev alle flasker revet væk, da vi sendte nyhedsmails på hvidvinen.
Parajes mange fans kan roligt glæde sig til den nye 2024-årgang, som meget sigende for topkvaliteten er klassificeret på samme høje niveau som 2023 hos det officielle konsortie i Rueda.
Mineralsk cremet som Chablis, sprød som Sancerre og med Meursault-lignende strejf af smør og vanilje fra fadet... 3 årgange i træk scorede Paraje 96/100 point hos diverse anmeldere, hvilket er ganske uhørt for en spansk hvidvin i denne prisklasse... Og nu senest har vinen brilleret på Master of Wine Tim Atkins TOP100!
El Quinto Paraje er en genial og unik hvidvin skabt af to af Spaniens dygtigste vinmagere. Vinen er fremstillet på 100% Verdejo-druer fra to økologisk dyrkede marker i Rueda. Vinstokkene på den ene mark er præ-phylloxera, dvs. over 100 år gamle, og yder en exceptionel kvalitet. Samtidig lagres vinen 6 måneder på 600 liters franske egetræsfade, hvor burgundisk omrøring af gærresterne beriger smagen med elegante brødnoter og en cremet tekstur.
Nyd den til fisk, skaldyr og fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, cremede pastaretter og halvfaste oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2024 ØKO?
El Quinto Paraje 2024 står let gylden i glasset med et dragende citrusgrønt skær... Duften er forførende aromatisk med sprøde noter af grønne æbler, pære, lime og stikkelsbær, som bliver elegant understøttet af honning, ananas og vanilje fra fadet. Mineralske nuancer af bivoks og en frisk havbrise fuldender duftbilledet med ekstra finesse og kompleksitet... I munden mineralsk cremet som Chablis, sprød som Sancerre og med Meursault-lignende strejf af smør og vanilje... Smagen er intet mindre end fantastisk – og i perfekt balance! Finalen er harmonisk og lang, med elegante, gastronomiske noter af grapefrugt, fennikel og salt mineralsk friskhed. Verdens bedste Verdejo? Spaniens bedste hvidvinskøb? Det smager helt bestemt sådan. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Honning
Pære
Ristet brød
Smør
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
El Quinto Paraje Verdejo “Fermentado en barrica” 2024 ØKO passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener