Aglianico

VALGTE FILTRE: Drue: Aglianico
0 produkter fundet

Åh nej, jeg kunne ikke finde nogen resultater!

Farve og smag

Kendt som en af Italiens mest ædle druer, har Aglianico noget at leve op til. Det formår den dog til fulde med sin velkendte evne til at producere velbalanceret vine med enorm fulde i munden. Rødvin af denne drue har en klar karakteristik af tunge, fyldige bær-nuancer med forsigtige, bløde berøringer af garvesyre. Andre mere underspillede smage i vinen kan spores til sorte bær som solbær og brombær, røg og en særlig prissat smag af mørk chokolade gør den enormt spændende at smage.

Aglianico er godt til italienske retter

Ganske typisk for italienske vine går Aglianico rødvin sig perfekt til retter fra det italienske køkken. I modsætning til mange andre italienske druer har denne ikke en særlig smag eller aroma af urter. Til gengæld giver de fyldige, mørke bær sammen med aromaen af røg en kombination, der passer sig til både til mad med citrus eller retter baseret på kød. Forskellige anretninger af kød som steak, stegt lam el. lign. vil gøre sig mere end godt til denne type drue. Er man på farten går den også perfekt til ost, eller en italiensk pizza med en god tomatsovs og smagfuld pølse.

Duftnoter for Anglianico

De generelle beskrivelser for Aromaen af Anglianico rødvin er med blevet præciseret til en yderst frugtig duft af mørke bær, der sammen med den naturlige syrlighed fra druerne giver en perfekt struktur. Andre mere sjældne spor, som findes i vinen, er røg og mørk chokolade samt en gæsteoptræden af jern.

Anglianico har den længste historie

Historien for denne drue går helt tilbage til romernes tid – måske endda længere. Den siges at have været romernes foretrukne drue i det gamle Romerrige, hvoraf man formoder at historien for druen rækker endnu længere tilbage. Igennem årene har man opdaget at vine af Anglianico i særlig grad har godt af tid til at aldre. Da det er en ekstra syrlig drue i sig selv, har dens rødvine fået vinproducenterne til at lade den aldres særligt længe, da det har vist sig at få de frugtige smage bedst frem i vinen.

Anglianico elsker varme

Som udgangspunkt har druen en vedvarende syrlighed, som har forvoldt vinproducenterne mange hovedpiner igennem en masse, da det i koldere klimaer er svært at få druen til at modne helt og derved fremkalde de sødmestoffer, som Anglianico egentlig besidder. Druen foretrækker varme og tørre forhold og netop disse grunde har den spredt sig geografisk til både USA (Californien) og Australien (Riverina). På trods af at forholde er mere end optimale, har druen stadig svært ved at modne, og derfor høstes den ofte og efterfølgende lagres på flaske i lang tid.