



Diane by Jacques Lurton Blanc de Noirs Méthode Traditionelle Brut Nature 2020
“New range of high-end plot-based cuvées. Breaking away from the traditional codes of Bordeaux wines, Jacques Lurton vinifies these micro-cuvées using a single grape variety.” – Vignobles André Lurton
Champagnefans, så er der klassevin!
Disse nye og unikke årgangsbobler kommer fra et af de største ”high-end” navne i Bordeaux. Familien Lurton står bag topslotte som La Louvière, de Cruzeau, Rochemorin, Bonnet og Couhins-Lurton Grand Cru Classé.
Diane by Jacques Lurton Blanc de Noirs Brut Nature er ikke alene skabt på champagnemetoden.
Vi taler en mikro-cuvée fra 2,5 sydvendte og bæredygtigt certificerede hektar. Og ikke mindst taler vi Blanc de Noirs på bordeauxdruen Cabernet Sauvignon, som løfter smagsoplevelsen med bemærkelsesværdig tekstur, finesse og frugt, der fuldendes med elegant ristede brødnoter fra flaskelagringen.
Resultatet er sensationelt. Diane by Jacques er uden tvivl en af de flotteste, mest festlige og luksuriøse franske mousserende vine, der er produceret udenfor Champagne. Fine bubbles, indeed!
Nyd den som en frisk aperitif eller til sushi, lette tapas, brunch, fisk og skaldyr, rogn, fjerkræ, salater og cremede oste. Servér ved 6-8°C
Hvordan smager Diane by Jacques Lurton Blanc de Noirs Méthode Traditionelle Brut Nature 2020?
Ved ophældningen klar med fine bobler og et diskret citrusgrønt skær… I næsen intens og elegant med duft af jasmin, citrus, saltet mineralitet, hindbær, æble, pære og lidt ananas, der åbner op for fine strejf af røg, mynte, våde sten, nødder og ristet brød… Ren, tør og sprød på tungen. Vinen er fornem cremet i teksturen, mens frugten vibrerer friskt og delikat i munden. Lang, harmonisk og perfekt mundrensende finish med et fint anstrøg af champagnelignende kompleksitet. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Diane by Jacques Lurton Blanc de Noirs Méthode Traditionelle Brut Nature 2020 passer godt til...
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold