Tilbage

Portugal

Blackett Port Wine Smagekasse

1 ks. pr. stk.
2.116,00 DKK
BEDSTE PRIS 1 ks. pr. stk.
1.250,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Portugal

Blackett Port Wine Smagekasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

Blackett Port Wine Smagekasse giver en ekstraordinær mulighed for at smage den fantastiske husstil Blackett repræsenterer!

Genstartet traditionshus med op til 94 point
Blackett er et traditionsrigt portvinshus med rødder helt tilbage til 1800-tallet.  Huset ejes i dag af Alchemy Wines, der i 2014 relancerede Blackett-portvinene. 
De nye ejere råder også over det fremragende Quinta de Brunheda, der en af Dourodalen største ejendomme. Her fremstiller de både røde og hvide Premium portvine fra deres mere end 200 hektar. 

Kostbar gammel Tawny
Quinta de Brunheda ligger inde med kostbar gammel Tawny, hvor kun det allerbedste tappes under Blackett-navnet. Fokus ligger derfor helt naturligt på ”Premium” portvin, men Blackett er også begyndt at fremstille Ruby Port i takt med at omverdenen har fået øjnene op for denne stilart. 

Ny spændende stil – med twist af hvide druer
Blackett er kendetegnet ved en ny og spændende portvinsstil, hvor kvaliteten er ekstremt høj. Selve ”modervinen” i de forskellige typer Tawny er væsentligt ældre end det etiketten eller lovkravet antyder. Du får altså endnu mere portvins-kvalitet for dine penge. 
Blacketts portvine indeholder muligvis lidt hvide druer i deres blandinger, hvilket giver særlige friske noter til portvinen. Det er ganske normalt i Douro, at man ikke kan udelukke en smule hvide druer i den røde portvin. Bouquet og smag antyder, at de hvide druer spiller en rolle, da man i duften finder toner af orangeskal, tørrede frugter, grønne valnødder og andre florale noter.

Extra Dry White 
En herlig, forfriskende, tør hvid portvin lavet på de lokale druer Malvasia Fina, Codega do Larinho og Rabigato. Da portvinen er tør i stilen, kan den sammenlignes med en tør sherry, som ofte har let saltede noter i smagen. Duften har yderligere dybe strejf af blomster, nødder og tørret frugt. Det er en meget kompleks vin, der funger rigtig godt som aperitif med f.eks. mandler, nødder og tørret frugt, eller måske bedst sammen med tapas eller saltede fiskeretter. Den er også perfekt en varm sommerdag på terrassen som en klassisk Port-Tonic (1 del Port, 1-2 dele Tonic. Masser af is og en skive lime eller citron).

10 års White Tawny
Lavet på de samme druer som den hvide Extra Dry, men med et helt andet udtryk i smagen. Fin, orange let ravfarvet kant og en skøn bouquet med noter af lynghonning, abrikos og mandel. I munden er portvinen dejlig fyldig og let cremet med strejf af mandel og abrikos. En del sødme, der balanceres flot af den høje syre. Lækker, lang smag og en af de bedste repræsentanter for sin kategori som man let bliver afhængig af. Bør naturligvis serveres afkølet ved ca. 8-10 grader.

Tawny Reserve
Lavet på de klassiske portvinsdruer Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Touriga Franca. I glasset fremstår portvinen flot med en rødbrun, lys tawny farve. I duften fornemmer man stadig noget frisk frugt i form af ribs og kirsebær, der suppleres af nødder, mandler og lidt abrikos. Det her er en portvin, hvor man tydeligt kan smage, at vinen er ældre end det etiketten angiver. Den udkonkurrerer derfor mange andre 10 års Tawny’er i denne prisklasse. Nydes optimalt ved 12-14 grader og går perfekt sammen med ost, æble/ pære tærte eller måske en Crème Brûlée.

10 års Tawny
Flot orangebrun farve. Relativt lys i forhold til mange andre 10 års Tawny’er. Duften er dejlig frisk med noter af nødder, marcipan, valnød og lidt orangeskal. God syre og friskhed, elegant og med en solid eftersmag, der gør næste slurk uundgåelig. En fantastisk ledsager til tapas, ost og pølser, men fungerer også perfekt som dessertvin til tærter og is. 

20 års Tawny
Fin tawny-brun farve. I duften får man indbydende noter af valnød, mandel, figen, appelsinskal og et strejf af balsamico. Smagen er let cremet og noget længere i smagen end sin 10 års lillebror. Spændende og elegante aromaer med nødder, appelsinskal og lidt kokos. Dejlig fyldig med en fin balancerende syre. Et stort glas portvin, som igen udtrykker en maget ældre tawny end det etiketten angiver – kan sagtens matche andre 30 års Tawny’er. Anmelderrost portvin, der i den grad har fortjent sin berettigelse blandt de absolut bedste Tawny portvine.

2017 Vintage Port
Lavet på samme type druer som dem man bruger til de fadlageret tawny’er. I modsætning til Tawny er Vintage Port en Ruby, der får begrænset eller stort set ingen fadlagering. Propfyldt med ren og intens frugt fra de herlige druer, som kendetegner stilen. Vintage Port er flagskibet inden for Ruby port og laves kun i de absolut bedste årgange. Denne flotte vin er mørk, næsten uigennemsigtig, med en tæt lilla kant. I den imponerende duft finder man masser af solbær, brombær, eukalyptus og lidt kaffenoter. Smagen kommer i to omgange; først fin og elegant med mørke bær samt lidt frisk krydderurt. Dernæst kommer der en kraftig, tæt smag med pepper-noter. Finishen er lang og let sødlig. 2017 er en stor vintage årgang, som kræver en noget tid før den viser sit fulde potentiale. Er man til unge vintage portvine kan man evt. prøve den til en pepperbøf – et match ”made in heaven”. 

Om Blackett

Blackett er relativt nyt på det Danske markedet, men er rent faktisk grundlagt i Oporto tilbage i det 19 århundrede af George Blackett. George Blackett oplevede fra starten stor succes som portvinsafskiber og blev efter nogle få årtier en af de 5 største afskibere i Oporto. Men efter et par uheldige sammenlægninger og en svær tid efter 1 og 2. Verdenskrig gik navnet Blackett i glemmebogen.

I 2014 valgte handelsfirmaet Alchemy Wines at gøre brug af navnet Blackett igen. Alchemy Wines er en del af et større selskab, som blandt andet ejer to betydningsfulde Quinta’er i Douro Superior. Specielt Quinta de Brunheda er vigtigt. Den er en af de største sammenhængende vingårde dalen med imponerende 300 ha. hvoraf de 240 ha. er med vinstokke. Samtidig er næsten 30% af arealet beplantet med hvide druer hvilket igen er lidt usædvanligt da hovedparten af dalen dyrker røde druer. Quinta de Brunheda ligger inde med store mængder kostbar gammel Tawny både rød og hvid. Det er fra disse lagre af gammel Tawny, man i dag tapper de bedste portvine under navet Blackett.

Grundlæggende er stilen ny og spændende og kvaliteten er høj. ”Modervinen” på de forskellige typer Tawny er væsentlig ældre end det etiketten eller lovkravet ellers antyder. Alle vinene fra Blackett er unik i sin duft og smag. Alle druer fra kommer fra egen vingård hvilket igen er med til at giver Blackett sin helt egen stil og personlighed. Smagen er også sin egen, og fremstår med stor friskhed og en duft der ofte minder om citrus, orangeskal, tørrede frugter, grønne valnødder, honning og andre florale noter. 

Alkohol Ja %
Indhold 450 cl
Lukketype Kork
1 ks. pr. stk.
2.116,00 DKK
BEDSTE PRIS 1 ks. pr. stk.
1.250,00 DKK
Indhent tilbud på storkøb

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter