Klik/Tryk for at zoome

Abremundos Octava Bassa 2015

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

"Mesterlig Malbec fra Mendoza" - Flaskehalsen 

Årgang efter årgang er Octava Bassa vores mest populære Malbec - og DKs nok bedste steakvin til prisen. 

Marcelo Pelleriti er en af Argentinas dygtigste winemakere. Den første nogensinde, som har skabt vin med 100 Parker-point. Marcelo er dog også en dygtig guitarist, og Abremundos-serien er lavet i tæt samspil med musiker og sommelier, Pedro Aznar.

Smagenote

Dyb lilla, næsten sort i glasset. Solmoden Malbec-duft af viol, jordbær, blomme og brombærmarmelade, samt lakrids, urter og eksotisk krydderi fra 12-14 mdrs. fadmodning. I munden sveskeblød med tonsvis af lækker ”bamsefrugt”. Lang og saftig eftersmag med silkebløde tanniner. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret. 

Anmeldelser af Abremundos Octava Bassa 2015

93/100 James Suckling
” A complex and bright red with dark berry and dark plum which give the wine focused aromas and lightly round and silky tannins. Full body, bright. Juicy fruit. I love the layers and balance to this.”

92/100 Ekstra Bladet
"Violer i duften. En let og frugtig malbec med en pæn koncentration men drevet af sorte bærnoter, krydderier og florale noter. Flot vellavet og saftig vin."

91/100 Robert Parker
”It's floral, fruit-driven and juicy, with berry fruit and a soft texture. Volumes have grown by almost tenfold from the previous year, but the quality remains. Bravo!”

★★★★★★ 6/6 - Flaskehalsen
"en aldeles forrygende oplevelse af, hvordan Malbec-druen kan hjælpes helt til tops, når vinmageren på denne vingård i Mendoza i Argentina benytter sig af særlige teknikker, som han har taget med sig hjem fra sin oplæring i Bordeaux. Her er tale om ‘bush’-vine, der ikke vokser som stokke men som små buske, hvor druerne godt beskyttet mod solen under de mange blade. Druerne pumpes direkte ned i tanke, der efter et sindrigt system bliver vendt og drejet, så der kommer så meget smag og farve som muligt i den endelige vin. Og det skal jeg love for virker, for vinen er næsten sort, og den har så mange imponerende nuancer af alt fra muskuløs krydderi-power til små fine urtede nuancer og til det gennemgribende og eminente flow af frugt og bær. Det smager fantastisk – fløjlsblødt og alligevel så fyldt med saft og kraft, der får fornemt modspil af de små ekstra twists fra elegante urter og bær."

Anbefales til grillet oksekød, lam, barbeque, Pulled Pork og ”Tex-Mex”. Nyd vinen ved 16-18°C.

Octava Bassa 2015 er fremstillet af 100% Malbec fra marker i 1100 meters højde. Nærmere bestemt fra 2,5 hektar med "buskvine" i Chacayes samt fra kalkholdige parceller i Altamira (Uco Valley, Mendoza). Druerne pumpes direkte ned i 225 liter egetræsfade, som placeres på små hjul. Når fadene roteres dagligt, giver det ekstra dyb farve og smag til den færdige vin. Denne ”mikro-vinifikation” er en kostbar metode, som Marcello Pelleriti har taget med sig fra topslotte i Pomerol og St-Émilion. 

Winemaker Marcello Pelleriti har stået i ”fransk” lære hos berømte Michel Roland. Marcelo har siden 2001 lavet vin for familieejede Vignobles Péré-Vergé, som både ejer 100 point-slottet La Violette i Pomerol og Monteviejo i Uco Valley, Mendoza. Om sommeren fremstiller Marcello Pelleriti vin i Argentina, mens han fra september til november laver topvin i Pomerol og St-Émilion. 

Sideløbende har Marcello Pelleriti lanceret sine egne flot ratede vinserier – heriblandt ”Marcelo Pelleriti”, ”Felipo Staiti”, ”Abremundos”, ”Malacara”, ”1853 Old Vine Estate” og ”Kauzo”.

 

Læs mere

Passer godt til

Grill

Gris

Okse

Lam

Ost

PRISEN UDLØBER OM:
1 fl. pr. stk. 269,95  DKK
6 fl. pr. stk. 189,95 DKK
TILBUD 6 fl. pr. stk. 99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

James Suckling

92 Point

Ekstra Bladet

91 Point

Robert Parker

Flaskehalsen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Malbec
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 8-10°C
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl.