Chateau La Dominique St-Emilion Grand Cru Classe 2020 i trækasse
Chateau La Dominique St-Emilion Grand Cru Classe 2020 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”95-97 points. I'd be thrilled to have bottles in the cellar.” – Jeb Dunnuck
Ved køb af 6 flasker leveres vinen i original trækasse.
Anmeldelser af Château La Dominique Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020
95-97/100 Jeb Dunnuck
“Gorgeous cassis and black raspberry fruits along with notes of bouquet garni, graphite, and chocolate define the bouquet, and it has some classic salty mineral nuances imparted by limestone, yet still brings an almost Pomerol-like mid-palate and density. With integrated tannins, wonderful freshness, and a great finish, I'd be thrilled to have bottles in the cellar.”
95-96/100 Bernard Burtschy
95-96/100 Terres de Vins
94-96/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
“Celebrating 50 years under the ownership of the Fayat family, the first thing you notice is the dark color. Roses, dark chocolate, espresso, herbs, plums and black cherry scents. With more density than you find in previous vintages, you also find a supple, soft, sensuous, finesse oriented wine with silky, chalky tannins and layers of deep, dark, ripe fruits that express their purity in the long finish. The wine was made from a blend of 85% Merlot, 13% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon. The wine reached 15% alcohol, which is impossible to notice and a 3.7 pH. The Grand Vin comes from 60% of the harvest.”
95/100 Decanter
"Another successful vintage for La Dominique, ruby colour with violet reflections, this has the measured delivery of succulent damson and black cherry fruit, clearly gong for a gourmet-feel with grilled butterscotch and cocoa beans. It totally works - has firm tannins, cooling blue fruits and freshness through the middle, no dip in the mid palate and waves of secondary aromatics. Serious, and a clear progression of the past few vintages."
95/100 Vert de Vin
94-95/100 James Suckling
"Very tight and focused red from here with blackberry, iodine and stone aromas and flavors. It’s medium-to full-bodied with ripe tannins that are fine-grained and show length. Pretty."
94-95/100 Bettane & Desseauve
93-95/100 La Revue du Vin France
Om Château La Dominique
Moderne. Højteknologisk. Fremtidens vindyrkningsmetoder.
Chateau La Dominique er fremtidens svar på et Saint-Émilion Grand Cru Classé-slot. Placeret mellem Pomerol og Saint-Émilion by, kan slottet dateres tilbage til det 17. århundrede, hvor det oprindeligt var kaldt Durieu, og hvor en ejerfamilie senere hen skiftede navnet til først Dominique og til sidst La Dominique.
Da Clément Fayat overtog slottet i 1969, var der ikke meget tilbage af det slot, som grænser op til verdenskendte slotsmarker som Chateau Cheval Blanc og Chateau Figeac. Han valgte et par år senere at skrue gevaldigt op for kvalitetskontrollen. Færre vindruer pr. hektar blev høstet, maskinhøst stoppede og manuel håndsortering af hver enkel drueklase blev procedure. Dette sørger for, at kun de absolut bedste druer bliver brugt til at lave deres topvin. De laver en lige så spændende andenvin ved navn Relais de la Dominique.
Slottet har 29 hektar, som er plantet i forlængelse af Pomerols ler- og grusplateau, hilket er ideelt til de sent modnende druetyper. En dybdegående jordbundsundersøgelse har øget tilstedeværelsen af Cabernet Franc, som giver spændstighed og friskhed. Højteknologiske og højpræcisions vinproduktionsmetoder bliver brugt til at fremhæve vinens potentiale og afsindigt spændende frugtniveau. Hvert år bliver alle vindyrkningsmetoder og -processer gennemgået og optimeret for altid at højne kvaliteten.
Slottet, ligesom flere og flere slotte i Bordeaux, er også begyndt at slå over til økologi. De har 5 hektar, som er produceres økologisk på et eksperimentelt niveau med henblik på at lade denne del af produktionen vokse.
Lagring af vinen foregår op til 16 måneder, hvoraf 60% kommer i nye fade og resten i genbrugte fade samt rustfrit stål. Druesammensætningen er på 81% Merlot, 16% Cabernet Franc.