Stobi Winery Chardonnay Acacia Private Reserve 2018
Klik/Tryk for at zoome

Stobi Winery Chardonnay Acacia Private Reserve 2018
Supervin's unikke vingaranti
Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)
Andon Krstevski, der er uddannet i Bourgogne, er skaberen af to meget forskellige Chardonnay’er hos Stobi Winery. Begge er ekstremt gode køb..
Den ene er liflig og træfri (et læskende alternativ til Chablis), mens fadlagrede Acacia Private Reserve er kompleks og ambitiøs som stor hvid bourgogne fra Puligny-Montrachet og Meursault.
Siden årgang 2017 er Acacia opgraderet med de fineste franske egetræfade (”Icône” fra Seguin Moreau). 60% af hvidvinen modner fortsat på store, frugtbevarende Acacie-fade. Deraf vinnavnet.
Smagenote
Intens grøngylden. Pære, ananas, citronverbena.. bivoks, nybagt brioche, creme anglaise.. Næsen lover dælenrendme stor Chardonnay! I munden tør med cremet, voksagtig tekstur som buffer mod den sitrende sprøde, friske mineralitet. Frugten viser tårnhøj klasse med delikate detaljer og flot smagslængde, der kulminerer afstemt vanilje-spicy, lanolinkompleks og gastronomisk mundrensende. Bravo! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af Stobi Chardonnay Acacia Private Reserve
92/100 Sara d’Amato, Sommelier (årg. 2015)
Nyd den flotte Chardonnay til stegt og røget fisk, grillede skaldyr, lyst kød, svampe, cremede pastaretter og oste. Servér ved 10-13°C
Acacia Private Reserve 2018 er lavet på 100% Chardonnay fra Stobi Winerys egne topmarker i Tikves-regionen. Drueklaserne håndhøstes og sorteres i vinmarken og fragtes derefter skånsomt til vineriet i små 25 kg beholdere.
Druemosten frigives ved direkte presning af drueklaserne med kortvarig skindkontakt. Halvdelen af gæringen sker frugtbevarende på temperaturstyret ståltank, mens resten fadgæres. Vinens cremede tekstur og krydrede kompleksitet skyldes den blødgørende malolaktiske gæring samt 9 mdrs. modning (med burgundisk bærmeomrøring) på 1000 liters acaciefade og 225 liters franske egetræsfade.
Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves.
Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr.
Chef-winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. Endelig har Andon arbejdet som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan.
Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er (endnu!) ekstremt forbrugervenlige…
Passer godt til

Pasta

Fisk

Svampe

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost