Klik/Tryk for at zoome

Stobi Rkaciteli 2018

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

”Er det Sauvignon Blanc? ”Er det Riesling?” Nej, det er Rkaciteli.

De største hvidvinsdruer og de helt store lovord kom på bordet, da Supervin-Teamet blev blæst bagover af denne friske og delikate hvidvin.

Rkaciteli er en af verdens ældste druesorter, men ny for mange. Pyt med at navnet er svært at udtale, for vinen er brandlækker - og meget let at drikke!

Stobis unge winemaker er uddannet i Bourgogne og har lært at lave top-hvidvin i New Zealands berømte Marborough-region. 

Smagenote

Lys citrongul med ungdommeligt grønt skær. Duften forfører med lindeblomst, granny smith æble, pære, citron og stikkelsbær. Strejf af mynte, honningmelon og ananas. I munden er vinen let olieret med delikate, nuancerede frugtnoter. Dejlig frisk, let saltet og mundrensende eftersmag. Drik nu, eller gem 3-5 år fra høståret.

Anmeldelser af Stobi Rkaciteli 2018

90/100 Decanter
"Expressive nose of white peach, nectarine and pear. Vibrant stone fruit and yellow fruit, with a stony mineral element. Energetic."

Anbefales til hygge, aperitif, salater, dampede fisk, sushi, fjerkræ, grøntsagsretter og friske oste. Nydvinen ved 8-10°C 

Vinen er fremstillet på 100% Rkaciteli (R'kaciteli), som håndhøstes fra udvalgte marker i Nordmakedoniens Tikves-region. Druesorten giver fyldige og aromatiske hvidvine med forfriskende syre. Som ung vin kan Rkaciteli minde om Sauvignon Blanc, Verdejo eller Vermentino, mens ældre vine udvikler sig i retningen af Riesling. Kølig gæring på ståltank for en frisk og druetypisk stil.

Stobi Winery er beliggende i Nordmakedoniens mest berømte vinregion, Tikves. 

Det ambitiøse vinhus blev grundlagt i 2009. På husets 600 hektar vinmarker vokser internationale druer som Pinot Noir og Chardonnay side om side med lokale favoritter som hvidvinsdruen Rkaciteli og rødvinsdruen Vranec. Det solrige og vindblæste klima i Nordmakedonien avler perfekt modne druer, som Stobi forvalter topprofessionelt på sit "state of the art"-vineri til en værdi af +150 mio. kr. 

Winemaker Andon Krstevski er Stobis unge stjerneskud, som er uddannet biokemiker ved universitetet i Bordeaux. Derefter gik turen til Bourgogne, hvor Andon som den første nordmakedoner opnåede det franske DNO (Diplome National d’Oenologie). Siden fulgte nok så lærerige praktikophold i Bourgogne, Schweiz og Marlborough New Zealand. Endelig var Andon i en periode hyret som winemaker hos berømte Pape Clement i Pessac-Leognan.  

Vinene fra Stobi høster allerede masser af medaljer ved internationale vinkonkurrencer - og priserne er endnu ekstremt forbrugervenlige!

Læs mere

Passer godt til

Aperitif

Fisk

Hygge

Gris

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 84,95  DKK
6 fl. pr. stk. 62,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

90 Point

Decanter

Supervin.dk

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Drue Rkaciteli
Servering 8-10°C
Gemme potentiale 3-5 år fra høståret
Alkohol 14%
Indhold 75 cl.