Tilbage

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk. 335,00 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk. 199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94-97 Point

Houlberg

94 Point

Guia Peñin

93 Point UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

93 Point

Ekstra Bladet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Beskrivelse:

"94 points. Complex, expressive, spicy chalk..." - Guia Peñin
"93 point.
Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit!" - Vinexpressen
"93 point. Spændende vin. " - Ekstra Bladet
"93 point. "Sikke en Bobal! - Rasmus Christensen, Winewherever

Billigere end PSI, bedre end FLOR DE PINGUS...

"Spaniens bedste rødvin" er tilbage i ny topårgang, der allerede hitter stort på Vivino!

Mustiguillos topvin Finca Terrarazo er så forbløffende frugtlækker, komplekst krydret og "mindblowing" mineralsk, at det 800 meter høje og kalkholdige terroir, Finca Terrerazo, har fået sin helt egen appellation: Vino de Pago.

Det er lykkedes os at skaffe endnu et mikroparti af kultvinen, der har været kåret som Spaniens bedste rødvin i Decanter (!)

Sammen med Mustiguillo er vi gået på kompromis med indtjeningen og viser nu danskerne, at Valencias vildeste vin spiser kirsebær med de rigtig store drenge fra Ribera del Duero. 2017 var bedre anmeldt end Flor de Pingus...

2018 er mindst lige så flot. Spørg bare Spaniens førende vinguide Guia Peñin, der ligesom brugerne på Vivino rangerer 2018 over 2017... 

Anmeldelser af Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2018
 
94-97/100 - Houlberg
"6 Thumbs Up. Slam ... tyk, mørk, fed væske med en dejlig animalsk og landlig slagside til at starte på. Vinen strutter nærmest af bondsk velvære i glasset, men afslører bag den dybe samt opulente næse, en nærmest klinisk, kølig, intens og frisk frugt, en vis elegance under bulderet og en mælket aroma med en smule baconfedt. Der er samtidig lakrids, estragon, peber samt en snas puddersukker aka brun farin. I munden er det også en sandt kraftværk ... og havde vinen været et automobilkøretøj, så havde det haft kraftig moment i en karosse, der både er sjov og elegant. Vinen har en saftig, kølig smag med mørk og kraftig frugt, krydrede og vilde tanniner, som virkelig forstår stille at tilpasse sig, men sammen med en frisk syre virkelig gør denne vin en stor, stor oplevelse ... og så på Bobal. Far er synligt imponeret." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,95)
94/100 Guia Peñin 
"COLOUR: Cherry. 
AROMA: complex, expressive, spicy chalk
PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty"

93/100 "UGENS VINHIT" Rolf Madsen, Vinexpressen
"Ugens vinhit er en sjældent god spanier fra vinhuset Mustiguillo. Druen er den spanske bobal, der giver renskurede, velstrukturerede og blodrige vine, når det er bedst – og det er Mustiguillo! Sammenlignes den med de store vine fra fra Rioja og Ribera del Duero – ja så er prisen jo nærmest latterlig lav! Spansk, når det er bedst! Voldsom dyb næse, hvor man finder indslag af brombær, brændte flintesten, lidt kærnemælk, stødt sort peber og et bagtæppe af lakrids. Blodrig og intens vampyrvin med en vidunderlig dybde, der flankeres af en saftig garvesyre, som griber tilpas fat om frugtsødmen. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit!" (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,00)

 
93/100 Ekstra Bladet
"Vin på bobal druen fra en af de få vino de pago ejendomme i Spanien. Krydret i udtrykket med varme noter i duft og smag. Medium koncentration, saftig og imødekommende med en fin dybde og en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin."
 
93/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Sikke en Bobal! Parfumeret, kryderet, urtet og med fine vel integreret taninner og en energisk syre. De 800 højdemeter har uden tvivl gjort underværker på karakteren af denne vin."

4,3 stjerner - Vivino (47 bedømmelser. 27/04/21)

-----

Forrige årgang: 

95-97/100 Decanter (årg. 2017)
"Outstanding - Bobal Test winner

96/100 Christine Parkinson (årg. 2017)
"Inky black colour.; dried herbs and raw fruit on the nose and palate. A piquant, spicy, savoury note also. Just showing some evolution. Very creamy texture, layers of oak and flavour, lively acidity and a real poise and excitement." 

95/100 Guia Vino ABC (årg. 2017)
“It has always been, is and will be the best on the market. And we do not count that it is at a specific price point, it does not matter. A blessing that has taken the bobal grape out from its comfort zone”

95/100 Sarah Jane Evans MW (årg. 2017)
"Expresses the youthful cherry and citrus intensityof Bobal, not losing the underlying savoury notes. Still feel very youthful and has the capacity to age and develop. A wine that has a sense of place."

94/100 Robert Parker (årg. 2017)
”This, despite the warmer vintage, is a lot fresher, the wine has a lighter color and less ripeness. The nose is subtle and the oak much better integrated. They changed the vinification, separating the subplots by soil and leaning toward less extraction in the winery. The aging was completely different also, and that's noticeable especially in the texture and the integration of the wood. The wine is a lot more fluid, harmonious and ultimately a lot more pleasant to drink. It has to be the finest Finca Terrrerazo to date.”

93/100 Guia Peñin (årg. 2017)

93/100 Beth Willard (årg. 2017)
"Rasined and almost Port-like on the nose. Dates, dried figs and chocolate. Sense, with well-integrated oak and a spicy finish. A really big, intense wine."

Nyd den til lam, saftige steaks, barbeque, simremad, svamperetter, kraftige tapas og modne oste. Server ved 16-18°C  

Vinen er fremstillet på 100% Bobal, som håndhøstes fra op til 75 år gamle, økologisk dyrkede og fritstående buskvine i El Terrerazo. Det kuperede og kalkholdige terroir ligger i 800 meters højde, hvor solen er ekstra intens og frugtfremmende, mens de kølige nætter giver druer og vin med frisk mineralsk balance i behold. Kunstvanding er bandlyst.

Hver enkelt lille parcel høstes og vinificeres separat. De afstilkede druer dobbeltsorteres, mens vinens terroirpræg understøttes spontangæring med markens og kælderens naturligt forekommende gærstammer. Vinen gærer på åbne trækar i 8-10 dage, mens manuelle ”punch downs” sørger for skånsomt udtræk af farve, frugt og tanniner fra drueskindet. Efter endt gæring lader Toni Sarrión drueskallerne udbløde i yderligere 10-12 dage for ekstra struktur og smagsdybde. 30% af vinen modner 14 måneder på 225 og 500 liter franske egetræsfade, mens de resterende 70% ligger på smagsneutrale og frugtbevarende fade i størrelsen 3500 til 5000 liter.  

Om Mustiguillo

Hvis Noma lavede vin i Spanien…

René Redzepi fra Noma var pioner for michelinmad på glemte nordiske råvarer, og helt i samme ånd har Antonio Sarrión fra Bodega Mustiguillo gjort den skammeligt oversete østspanske Bobal-drue til en funklende verdensstjerne!

I 1990’erne vendte Antonio ”Toni” Sarrión ryggen til en karriere som forretningsmand for at hellige sig sin helt store passion: vin!

Hjemme på Valencia-egnen kastede Toni sig hovedkulds over studier i ønologi og vindyrkning, og snart efter huserede han i vinkældrene hos tophuse i Californien, Chile og Argentina (heriblandt verdensberømte Achaval Ferrer og 100 point-ikonet Zuccardi).

Toni var klar. Og tog særligt én observation med sig hjem til Østspanien: at mange af verdens største vine var lavet på lokale druesorter! Hans eget valg faldt på to regionale specialiteter, hvidvinsdruen Merseguera og rødvinsdruen Bobal.

Ingen af druene blev dengang regnet for noget, da de lokale Valencia-producenter med hjælp fra kunstvanding og hed dalvarme prioriterede størst mulige høstudbytter med henblik på produktion af billige og jævne konsumvine.

Toni, derimod, dyrker druerne på fem unikke monopolmarker i 800 til 900 meters højde nær det øde landsted El Terrerazo, som hans familie overtog tilbage i 1972.

Økologisk dyrkede marker? Kuperede, kalkholdige skråninger i 800-900 meters højde? Ingen kunstvanding og derfor mystisk lave høstudbytter? Spontangæring? Osv. osv… Ingen af de lokale forstod dengang et hak af, hvad Toni havde gang i, så ”Rasmus Modsat" oppe i højderne måtte begynde helt fra bunden med at fremstille simpel spansk bordvin (Vino de Mesa).  

Ikke uden uro i maven lancerede Toni i 2003 endelig sin første flaske Bobal Quincha Corral… men da indflydelsesrige Robert Parker kvitterede med 95 point, var alt som med et trylleslag forandret. Snart blev der skålet i Bobal og Merseguera på verdens bedste restaurant, El Bulli, og sidenhen på Celler de Can Roca, The Dorcester, Fat Duck og mange andre michelinrestauranter!

I 2010 var selv de lokale skeptikere overbevist, og Bodegas Mustiguillo fik tildelt sin helt egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. ”Food & Wine” har hyldet Mustiguillo som et af 20 bedste nye vinhuse, mens Antonio Sarrión af tyske ”Der Feinschmecker” er nomineret til titlen "Newcomer of the year". I 2012 var Mustiguillo at finde på Wine & Spirits Top 100 over “Wineries of the Year”.

I dag laver Bodegas Mustiguillo fortsat kun vine fra egne, økologisk certificerede marker, fremfor alt de to top-terroris Finca Terrerazo og Finca Calvestra. Sideløbende med prestigevinene fra Bodegas Mustiguillo, fremstiller Toni den populære, value-orienterede Atance-serie fra sit andet (og ligeledes økologisk certificerede) vinhus, Risky Grapes.

Passer godt til

Tapas

Svampe

Grill

Gris

Okse

Lam

Ost

Drue Bobal
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl.
1 fl. pr. stk. 335,00 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk. 199,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94-97 Point

Houlberg

94 Point

Guia Peñin

93 Point UGENS VINHIT

Rolf Madsen, Vinexpressen

93 Point

Ekstra Bladet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

⭐ 4,3

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Andre har også set