Tilbage

Cuvee Anonyme Chateauneuf du Pape 2011 Xavier

På lager
Cuvee Anonyme Chateauneuf du Pape 2011 Xavier fra Rhône, Frankrig
Robert Parker

Châteaneuf-du-Pape ”Cuvée Anonyme" er en af de vine, som har sikret Xavier Vignon gudestatus blandt Châteauneuf-elskere.

Châteauneuf-du-Pape ”Cuvée Anonyme” er sammensat af druer fra op til 120 forskellige parceller spredt udover appellationen. I 2011-årgangen stammer de fleste af druerne fra vinstokke, som er mellem 75 og 100 år gamle – grenache-druerne er endda høstet fra vinstokke, som er over 100 år.

Vinen byder på en likøragtigt koncentreret bouquet af kirsebær og solbær, peber, vanilje og flotte mineralske facetter. I en alder af seks år er smagen begyndt at folde sig flot ud med aromaer som harmonerer med duften, og vinens koncentration og længde er simpelthen helt vild.

Nyd stille af rummelige glas, gerne som ledsager til godt oksekød eller kraftigt fjerkræ.

Xavier Vignon er en sværvægter i Rhône-dalen, hvor hans ofte eksperimenterende tilgang til vinfremstillingen igen og igen resulterer i banebrydende vine, som scorer skyhøje anmeldelser hos vinkritikerne.

Udover hans omfattende virke i Rhône har Xavier arbejdet i områder så forskellige som Alsace, Champagne, Saint-Emilion, New Zealand og Napa Valley. Han er desuden en af Frankrigs mest efterspurgte rådgivere, og i skrivende stund er han tilknyttet som konsulterende (stjerne)ønolog hos ca. 250 vingårde.

Vores vurdering
1 fl. pr. stk.
449,95 DKK
6 fl. pr. stk.
350,00 DKK
Fragt
FRAGT FRA 29,-
Køb for:

mere for
FRI LEVERING

Passer godt til

Drue: 
Servering: 
16-18 grader
Gemmepotentiale: 
2030
Alkohol: 
14,5 %
Indhold: 
75 cl

Vi tror du vil kunne lide...

Tilmelding til nyhedsbrev

Få gode tilbud og tips om dejlige druer direkte i din indbakke.

Gruppekøb
Indtast den kode du har modtaget fra Supervin